Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΘΕ ΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Επιθεώρηση στο Κέντρο Ανακύκλωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από ανεξάρτητο φορέα προκειμένου να πιστοποιηθεί για την ποιότητα λειτουργίας του.
Η προσπάθεια πιστοποίησης έχει ξεκινήσει από τη Νομαρχία Κέρκυρας εδώ και 6 περίπου μήνες και για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον Σύνδεσμο Καθαριότητας Κέρκυρας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον εργολάβο που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).
Η επιθεώρηση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή 25 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα (T.U.V. AUSTRIA HELLAS) ο οποίος και θα αποφασίσει τελικά αν το Κέντρο πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να πιστοποιηθεί αυτό κατά ISO 9001:2000 (διασφάλισης ποιότητας) και ISO 14001:2004 (περιβαλλοντικής διαχείρισης).

Σημειώνεται ότι η Νομαρχία Κέρκυρας στα πλαίσια του έργου INTERREG III – ARCHIMED “MEDISOLAE” έχει αναλάβει την χρηματοδότηση και την οργάνωση της προετοιμασίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών για την πιστοποίησή του και για το σκοπό αυτό έχουν εργαστεί εντατικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρμόδιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας.
Σε περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος, το Κέντρο Ανακύκλωσης Κέρκυρας θα είναι η πρώτη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα που επιτυγχάνεται τέτοιος στόχος, να πιστοποιείται δηλαδή για την ποιότητα λειτουργίας του και για τις μεθόδους περιβαλλοντικής διαχείρισης που χρησιμοποιεί.
Θέση της Νομαρχίας είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή καθώς είναι επιτακτική ανάγκη, με την αφορμή αυτή, να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε στη διαδικασία ανακύκλωσης όλων των υλικών που περιλαμβάνονται στα σκουπίδια μας, ενώ μπορούν να ανακυκλωθούν και να παραχθούν νέα προϊόντα απ’ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: