Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Συμφωνία για καθορισμό ανώτατων ενδεικτικών τιμών των κομίστρων των ΤΑΞΙ για όλες τις διαδρομές επήλθε σε συνάντηση την οποία είχε σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ΤΑΞΙ της υπαίθρου και της πόλης παρουσία του αερολιμενάρχη Γιώργου Ζάχου, του Διοικητή του Α.Τ. Αεροδρομίου Σωτήρη Σκουλαράκου και του πολιτικού υπεύθυνου για θέματα ΤΑΞΙ Σπύρου Λυκούρη.

Ο Νομάρχης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη της συνάντησης και την συμφωνία η οποία επήλθε επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ΤΑΞΙ στάθηκαν πρόθυμοι αλλά και συνεργάσιμοι για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όπως εξήγησε, πρόκειται, σύμφωνα με το νόμο, να εκδοθεί από τη Νομαρχία απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι ανώτατες ενδεικτικές τιμές για τις βασικές διαδρομές ώστε οι επιβάτες επιλέγοντας το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο, να γνωρίζουν εκ των προτέρων το κόστος της διαδρομής που θα κάνουν.

Όπως συμφωνήθηκε οι ανώτατες ενδεικτικές τιμές θα αναρτηθούν σε ειδικούς πίνακες στις πύλες εισόδου της πόλης , στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι και στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο Νομάρχης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά πρόκειται να εκδοθεί μια τέτοια νομαρχιακή απόφαση και ανέφερε επιπρόσθετα τα εξής: «Αναμένω να εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία και στην πράξη και να αποδώσει καρπούς ώστε να αποκαταστήσει στα μάτια των πολιτών και των επισκεπτών την εικόνα των επαγγελματιών ΤΑΞΙ, η οποία έχει τραυματιστεί από ορισμένες ακραίες συμπεριφορές, ευτυχώς ελάχιστων συναδέλφων τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αστικού Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κέρκυρας Νίκος Κουλούρης ευχαρίστησε το Νομάρχη τόσο για την αντιμετώπιση του επίμαχου ζητήματος όσο και για την γενικότερη προσπάθεια την οποία καταβάλλει ώστε να επιλυθούν προβλήματα του κλάδου. Επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που με την έκδοση νομαρχιακής απόφασης θα εφαρμοστεί ο νόμος που υπάρχει εδώ και χρόνια (από το 2000) και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την ενέργεια αυτή θα βελτιωθεί η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους επαγγελματίες των ΤΑΞΙ.

Επίσης ευχαρίστησε και τον αερολιμενάρχη για την παρουσία του στη σύσκεψη καθώς και για τις παρεμβάσεις του στο θέμα της «πειρατείας» δρομολογίων για το οποίο όπως επεσήμανε, «είμαστε σε καλό δρόμο μετά και τις παρεμβάσεις της αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: