Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σε ομηρία βρίσκονται 25 εργαζόμενοι και στα δύο τμήματα [ Λευκίμμη – Βαριπατάδες] της εταιρείας « ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ» όταν από τις 13-6-08 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εν λόγω επιχείρησης έγινε "άφαντος".

Αυτά αναφέρει δελτίο τύπου της Ν.Ε. του ΚΚΕ μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της με επικεφαλής τον Βουλευτή Μπάμπη Χαραλάμπους, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση "οι εργαζόμενοι καθημερινά παραβρίσκονται στα εργοτάξια χωρίς όμως να δουλεύουν αφού ουσιαστικά η εταιρεία έχει σταματήσει τις δραστηριότητες της μετα την εξαφάνιση του διευθύνοντα Συμβούλου της.

Δεν τους απολύει όμως για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτά που η επιχείρηση τους χρωστάει [ μισθούς, δώρα, αποζημιώσεις κ.λ.π.]. Ουσιαστικά η εργοδοσία περιμένει να εξαντληθούν οι εργαζόνενοι οικονομικά, να αναζητήσουν αλλού δουλειά και έτσι να θεωρηθεί ότι έφυγαν οικιοθελώς και άρα δεν δικαιούνται ούτε μισθούς ούτε αποζημιώσεις. Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο για πολλούς εργαζόμενους που δουλεύουν συνεχώς στην επιχείρηση πάνω από 15 χρόνια.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι από την δική του μεριά θα βοηθήσει όσο μπορεί και με παρέμβαση του στην επιθεώρηση εργασίας και με ερώτηση που θα καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό, για το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι 25 εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειες τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: