Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

"ΠΛΟΥΣΙΟ" ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΕΛ.ΑΣ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Πολύ δουλειά είχαν το Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, καθώς χρειάστηκε να επέμβουν ή να εξιχνιάσουν μια σειρά περιστατικών όπως ληστείες, βιασμός αλλοδαπής, κατοχή ναρκωτικών, κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων κλπ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο:

Σύλληψη για ληστεία
Ληστεία σε βενζινάδικο στο Βυρό όταν 29χρονος κάτοικος στην περιοχή Βρυώνη, υποχρέωσε τον υπάλληλο με την απειλή μαχαιριού, να ανοίξει την ταμειακή μηχανή του καταστήματος και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ.
Στη συνέχεια ο ληστής τράπηκε σε φυγή με μοτοποδήλατο.
Από την περιγραφή των χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος του δράστη και μετά από προαγωγή υπόπτων από το χώρο των ναρκομανών, συνελήφθη ο δράστης ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και αναμένεται η πιθανή προφυλάκισή του.

Βιασμός
Την 19η Ιουλίου και ώρα 4:30 σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής Κάβου, σύμφωνα με κατάθεση αλλοδαπής, αλλοδαπός 21 ετών αρχικά με τη θέλησή της, εισήλθε σε δωμάτιο του ίδιου συγκροτήματος αγνώστου ατόμου αλλοδαπού, πλην όμως αργότερα εισήλθαν εντός του ίδιου δωματίου άλλα 6 άτομα άγνωστα προς αυτήν αλλά γνωστά με τον ένοικο του δωματίου.
Αφού την ακινητοποίησαν, δυο εξ αυτών την ανάγκασαν να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί τους με τη σειρά ενώ οι άλλοι την θώπευσαν σε διάφορα μέρη του σώματος και προέβαιναν σε ασελγείς πράξεις. Κατά τη διάρκεια των πράξεων αυτών την φωτογραφούσαν με κινητά τηλέφωνα.
Αμέσως μετά την καταγγελία της παθούσης, η αστυνομία μετέβη στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου και συνέλαβε και τους 6 αλλοδαπούς, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, πλην όμως ισχυρίστηκαν ότι έγινε με τη συγκατάθεση της παθούσης.

Εξάρθρωση Κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων αλλοδαπών στο αεροδρόμιο

Την 19η Ιουλίου και από τις 16:00 ως 23:00 από το αστυνομικό τμήμα αερολιμένα, συνελήφθησαν 10 άτομα αλλοδαποί , οι οποίοι κατείχαν πλαστά διαβατήρια και προσπάθησαν να εξέλθουν της Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, οι οποίοι προμήθευαν έναντι χρηματικού ποσού, πλαστά διαβατήρια (άλλα γνήσια μεν, άλλα εκδοθέντα σε άλλα πρόσωπα πλην των συλληφθέντων άλλα πλαστά ως προς τη μη νόμιμη έκδοσή τους) και άλλα 8 άτομα για κατοχή και χρήση πλατών διαβατηρίων και επιχείρηση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια.
Οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Συλλήψεις για υψηλά κόμιστρα

Την 10:00 της 18 του μηνός από αστυνομικούς του τμήματος αερολιμένα κατελήφθη ημεδαπός, ετών 43, για παράβαση του νόμου περί κομίστρων για παραβάσεις ταξί.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγός ΙΧ λεωφορείου ιδιοκτησίας εταιρείας ΕΠΕ, ανωτέρω ημέρα και ώρα διενήργησε επιβατική μεταφορά ως οδηγός έναντι κομίστρου 40 ευρώ αλλοδαπού με αποσκευές αυτού, από τον Άγιο Στέφανο Κέρκυρας που διέμενε στο αεροδρόμιο και κατά τον έλεγχο δεν είχε το προβλεπόμενο βιβλίο κινήσεων - φύλλων πορείας.

Ο Δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον τη Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το ΑΤ Λευκιμμαίων εξιχνιάστηκε κλοπή την 20 του μηνός σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 19 και ώρα 02:00 στον Άγιο Πέτρο Λευκίμμης με δράστη αλλοδαπό υπήκοο.
Αναλυτικότερα, ο δράστης αφαίρεσε κινητά πράγματα (δισκάκια cd, καραόκε cd player μάρκας sharp, κινητό τηλέφωνο) και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
Ο δράστης, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Συλλήψεις για κλοπή-ναρκωτικά

Από περιπολούντες αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 5την 18 του μηνός στις 4:00 στην οδό Λ- Δημοκρατίας, ημεδαπός δράστης, ετών 18, κατά τη στιγμή που αφαιρούσε ανταλλακτικά από μοτοποδήλατο.
Ο Δράστης με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.
Από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη την 17 του μηνός στις 20:30 στην Ε.Ο. Κέρκυρας Παλαιοκαστρίτσας θέση Σωτηριώτισσα, ημεδαπός δράστης ο οποίος σε γενόμενο έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του τρία γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και ένα δισκίο stedon. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, όπου ανεβρέθηκαν 1,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τις ναρκωτικές ουσίες είχε προμηθευτεί προ 15μέρου από άγνωστο αλλοδαπό υπήκοο στην Αθήνα.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Για τη ληστεία στην ΑLPHA BANK

Σε ερώτημα σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη της ληστείας στην ΑLPHA BANK, ο αστυνομικός διευθυντής Δ.Τσιότσιος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ως προς τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις ενέργειες με το δράστη της ληστείας που έγινε στα ΕΛΤΑ Καρουσάδων
“Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και για λόγους ευνόητους, δε μπορούμε να σας πούμε πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από τη σύλληψη του δράστη. Εχουμε τέτοια στοιχεία που μπορεί σύντομα να φτάσουμε στον δράστη. Μην ξεχνάτε πως εκείνοι που κάνουν ληστείες αν είναι επαγγελματίες είναι πανέξυπνοι άνθρωποι και έχουν λάβει τα μέτρα τους". Ο κ. Τσιότσιος ανέφερε ακόμη ότι τα ευρήματα από την κλοπή στην τράπεζα έχουν σταλεί για εξέταση στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: