Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ


Τρεις (!) ώρες αφιέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων για να συζητήσει το θέμα στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην πάνω πλατεία. Αφού συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση της Δημαρχιακής Επιτροπής, έγιναν τελικά τροποποιήσεις και αποφασίστηκε- κατά πλειοψηφία- να παραχωρηθεί για τη στάθμευση συγκεκριμένου αριθμού λεωφορείων ο χώρος από το Ακταίον έως το Μποσκέτο.
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της επιττροπής κυκλοφορίας Α. Κουρή τα τουριστικά λεωφορεία θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν τους τουρίστες στην πλατεία , στο χώρο από Ακταίον έως Καρβουνιάρη και θα παρκάρουν έως 10 λεωφορεία στο Μποσκέτο και τα υπόλοιπα στο ΕΑΚ.
Η ρύθμιση αφορά τα τουριστικά λεωφορεία συνολικά, δηλαδή και αυτά που μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιεροπλοίων.
Τα υπόλοιπα τουριστικά λεωφορεία από τα κρουαζιερόπλοια, που έχει συμφωνηθεί να κινούνται στην περιοχή της Σπηλιάς, θα αποβιβάζουν εκεί τους τουρίστες και θα σταθμεύουν στο χώρο που έχει παραχωρήσει ο ΟΛΚΕ στο Λιμάνι.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν για μια ακόμη φορά μέλη του Ενιαίου Φορέα Καταστημαρχών. Μάλιστα το μέλος του Δ.Σ. Χρ. Μυρώνης πήρε το λόγο και εξέφρασε το αίτημα των συναδέλφων του για ισομερή κατανομή των λεωφορείων στη πάνω πλατεία σε σχέση με τη Σπηλιά.
Η Αντιπολίτευση
Ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής τόνισε ότι μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να λήφθηκε με καθυστέρηση ωστόσο κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις για την επιλογή του Μποσκέτο, ζητώντας εναλλακτική λύση, αφού πιθανότατα να επιβαρυνθεί περαιτέρω η κυκλοφορία με τη νέα ρύθμιση.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μάχος Γαβαλάς έκανε λόγο για προσωρινές ρυθμίσεις., ενώ κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού ζητήματος. Ο Χρ. Σαρλής επέκρινε τη δημοτική αρχή για έλλειψη πολιτικής πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η διαχείριση της π.πόλης.
Ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χάρης Μάστορας τόνισε ότι η εξεύρεση επιπλέον χώρων στάθμευσης δεν πρόκειται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα των επαγγελματιών και επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το Δ.Σ. είναι πως μπορεί η Τ/Α να συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των επισκεπτών του νομού συνολικά.
• Το Δ.Σ. Κερκυραίων έλαβε επίσης θετική απόφαση για την καθιέρωση δρομολογίου του Αστικού Κτελ απο λιμάνι-Σπηλιά & λιμάνι- πάνω πλατεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών των κρουαζιερόπλοιων.
Αναβολή θεμάτων
Σημειώνεται ότι για μια ακόμη φορά αναβλήθηκαν μια σειρά σημαντικών θεμάτων που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη όπως η ενημέρωση για το πολεοδομικό καθεστώς, του νέου δικαστικού μεγάρου, η ενημέρωση για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και η καταρχήν λήψη απόφασης για την εξέλιξη των δημοτικών επιχειρήσεων.
Οπως αποφασίστηκε, τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: