Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ

Σε νέα προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου και κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη (9540/04.04.2008) με την οποία χορηγείται άδεια συνέχισης λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Τεμπλόνι, έως το τέλος του 2009.
Η προσφυγή στρέφεται και κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την οποία τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 1998 για ην έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ίδιου ΧΥΤΑ (Έγκριση Σχεδίου Διευθέτησης).
Η προσφυγή αναμένεται να εκδικάσει από το ΣτΕ μέσα στο καλοκαίρι.
Ο Πρόεδρος του 5ου τμήματος του ΣτΕ έχει ορίσει εισηγητή για την υπόθεση τον Σύμβουλο Αντώνιο Ντέμσια και βοηθό τον κ. Ανδρέα Σκούφαλο.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Νομαρχία Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας καλούνται μέσα σε 6 μέρες από την κοινοποίηση να καταθέσουν το φάκελο και τις απόψεις τους για το επίμαχο αυτό θέμα.
Οι προσφεύγοντες ζητούν από το ΣτΕ να τους χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων του Νομάρχη και του Περιφερειάρχη έως την έκδοση οριστικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: