Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ


Λεπτομερή ενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με το τροποποιημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πόλης της Κέρκυρας έκανε το πρωί ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος στον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. Νίκο Δένδια σε συνάντηση την οποία είχαν παρουσία των αντινομαρχών Μερόπης Υδραίου, Κώστα Λέσση, Δημήτρη Σουβλάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας.
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία θα επιλύσει η έγκριση τροποποίησης του Γ.Π.Σ. και τα οφέλη που θα προκύψουν απ’αυτήν.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:
Η διέλευση του εσωτερικού και εξωτερικού δακτυλίου της πόλης που θα ανακουφίσουν το κέντρο από το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Τα ζητήματα ολοκλήρωσης των υπό εκπόνηση πολεοδομικών μελετών στις Πολεοδομικές Ενότητες Κωτσέλα και Αγίου Σπυρίδωνα που ανατέθηκαν εξ’ αρχής και έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ως το τέλος του 2008 καθώς και αυτά της ολοκλήρωσης των ημιτελών Πολεοδομικών Μελετών των Καθολικών Καλογραιών και του Μαντουκίου που δεν μπορούσαν να κλείσουν χωρίς την έγκριση του Γ.Π.Σ.
Το θέμα της πρόσβασης στο Δικαστικό Μέγαρο ζήτημα το οποίο εντάσσεται στην Πολεοδομική Ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα.
Με την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης και της Πράξης Εφαρμογής αντιμετωπίζονται τα προβλήματα πρόσβασης από τους βασικούς κυκλοφοριακούς άξονες, αφού προβλέπονται από τη μελέτη δύο οδοί πρόσβασης προς το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου και τον έναντι αυτού χώρο στάθμευσης.
Τέλος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε και για τους λοιπούς κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους που προκύπτουν από την πολεοδόμηση των επιμέρους Πολεοδομικών Ενοτήτων περιαστικά της πόλεως, όπως δρόμοι, χώροι για σχολική στέγη, χώρος υπεραστικών συγκοινωνιών, αθλητικοί χώροι και χώροι πρασίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: