Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΒΛΑΚΗ


Έντονη κριτική στη Νομαρχιακή πλειοψηφία άσκησε χθες ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αλέκος Μιχαλάς, με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά και το ύψος των προβλεπόμενων κομίστρων. Αμεση ήταν η απάντηση της Νομ. Αυτοδιοίκησης στις καταγγελίες του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλά «κατέπεσε και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας αφού όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση του οικονομικού αντικειμένου κατά 400.000 ευρώ αλλά αύξηση της τάξης των 150.000. Παραλλήλως, καταγράφεται στα επιμέρους δρομολόγια αύξηση κομίστρων από 30 έως 50%.
Ο κ. Μιχαλάς προσέθεσε πως η κοστολόγηση των δρομολογίων έγινε αυθαίρετα και παράνομα.

Aπάντηση Σουβλάκη

Ο αντινομάρχης Δημ. Σουβλάκης δήλωσε πως όλες οι σχετικές ενέργειες της αρμόδιας Νομ. Επιτροπής γίνονται με διαφάνεια και νομιμότητα.

Μεταξύ άλλων ο αντινομάρχης τόνισε και τα εξής:

«Στην προηγούμενη Νομαρχιακή επιτροπή εγκρίναμε την προκήρυξη για να πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι οι προθεσμίες είναι στενές και κατατέθηκε μία πρόταση για το πού μπορούμε να φτάσουμε όσον αφορά το ύψος του ποσού και ως προς την οικονομική δυνατότητα που έχει η Νομαρχία σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα.

Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία και στη αμέσως επόμενη Νομαρχιακή επιτροπή θα φέρουμε την κατάσταση δρομολογίων σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο ο οποίος θα συνοδέψει και την προκήρυξη που θα δοθεί στους μεταφορείς.

Αυτό γίνεται για να καλύψουμε την νομιμότητα και να πορευτούμε σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου όπως κάνουμε και εμείς πάντα από την αρχή της θητείας μας στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια

Θεωρώ, συνέχισε ο κ. Σουβλάκης, πως κάποιοι βιάστηκαν στην αγωνία τους να χριστούν φύλακες των συμφερόντων της διαφάνειας και του χρήματος του Κερκυραϊκού λαού.

Και ΄μείς αγωνιζόμαστε για την διαφάνεια και εμείς θέλουμε να προασπίσουμε και προασπίζουμε τα συμφέροντα και το χρήμα του Κερκυραϊκού λαού.

Αυτό μας το έχει αναγνωρίσει ο Κερκυραϊκός λαός στις εκδηλώσεις και στις συναλλαγές που έχουμε με τον οποιοδήποτε άρα το που θα φτάσουμε και πώς θα φτάσουμε στο οικονομικό μπάτζετ το 2008-20009 θα το δούμε όταν ολοκληρωθεί και λήξει η διαδικασία και ανατεθούν είτε με τον οικονομικό τύπο είτε με τις διαπραγματεύσεις - διαβουλεύσεις που θα κάνουμε όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο».

Στοιχεία για τις μεταφορές

Ο αντινομάρχης παρέθεσε και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ενώ το σχολικό έτος 2006-2007 κατά μέσον όρο η δαπάνη ήταν 17.820 ευρώ ημερησίως , το σχολικό έτος 2007-2008, παρότι υπήρξε η κινητοποίηση των μεταφορέων - η οποία είχε ως συνέπεια να ανέβει το κόστος αρκετά και παρά τη σημαντική αύξηση του πετρελαίου, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο σε 16.670 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως υπήρξε ένα όφελος 200.000 ευρώ περίπου σε σχέση με την περίοδο 2006-07.

«Θα επιθυμούσαμε να είχαμε πολύ περισσότερο όφελος αλλά δυστυχώς οι συνθήκες, δηλαδή οι απεργίες των μεταφορέων δεν το επέτρεψαν».

Εν κατακλείδι, ο αντινομάρχης ανέφερε ως παράδειγμα το δρομολόγιο, του δημοτικού σχολείου Καναλίων: Το σχολικό έτος 2006-2007 δόθηκε 125 ευρώ, ο μαθηματικός τύπος το έδινε στα 108 ευρώ, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο δόθηκε 110 και μετά τη διαπραγμάτευση τον Ιανουάριο, δόθηκε 130 ευρώ.

Σε αυτό το δρομολόγιο τον Ιανουάριο εντάχθηκαν και οι περιοχές Καρουμπάτικα, Εθνική Πέλεκα, Κομπίτσι και Τσάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: