Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΩΝΕΣ

Κάτω από άκρως δυσμενείς συνθήκες η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας, ήλεγξε και έσβησε μία από τις πιο επικίνδυνες πυρκαγιές του καλοκαιριού, πριν προλάβει να πάρει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή από γέφυρα Γιατρών προς Πουλάδες, με ένταση ανέμων 7 μποφώρ, με απαγορευτικό για την απογείωση των δύο πυροσβεστικών PZL και με αδυναμία παροχής άλλης ενάεριας βοήθειας, λόγω πολλών ταυτόχρονα μεγάλων πυρκαγιών ανά τη χώρα.
Η πυρκαγιά, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων περιορίστηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να καούν 30 περίπου στρέμματα αγροτικής και 10 στρέμματα δασικής έκτασης.
Στην επιχείρηση, πήραν μέρος 9 πυροσβεστικά οχήματα με 43 πυροσβέστες, ενώ, τις δυνάμεις της Π.Υ. συνέδραμαν 5 υδροφόρα οχήματα Δήμων και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής Π.Υ. του Νομού μας, Πύραρχος Γιώργος Βαλοδήμος.
Και μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, περί τις 9 το βράδυ, παρέμειναν στον τόπο τρία οχήματα με ανάλογη δύναμη για επαγρύπνηση.


Συγχαρητήρια από Νομάρχη

Συγχαρητήριο μήνυμα, για την επιτυχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, αναφέροντας τα εξής:
“Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας για την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβασή της στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Γέφυρας των Γιατρών.
Η άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές. Ο ζήλος, η οργάνωση και η μεθοδική υπερπροσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες - με ανέμους έντασης 7 μποφόρ αλλά και το δύσβατο της περιοχής - ήταν τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο η πυρκαγιά και στη συνέχεια να προχωρήσει η επιχείρηση συνολικής κατάσβεσής της.
Η Κέρκυρα είναι ευγνώμων σε όλους όσους πάλεψαν για την αποτροπή του κινδύνου καταστροφικών και τραγικών συνεπειών της πυρκαγιάς στο νησί μας όπως αυτές που έχουν ζήσει άλλες περιοχές της χώρας μας και είναι έντονα χαραγμένες στη μνήμη όλων μας”.




Δεν υπάρχουν σχόλια: