Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Επτά συλλήψεις σε λίγες μόλις μέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, δεν είναι λίγες για τη μικρή Κέρκυρα.
Πιο σημαντική όμως, απ’ όλες είναι αυτή της περασμένης Παρασκευής, που από τη σύλληψη ενός ντόπιου για κατοχή 2,5 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, οδήγησε στον εντοπισμό της “γερής μπάζας”, των 330 γραμμαρίων ηρωϊνης.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημ. Τσιότσιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα επεσήμανε σε γενικές γραμμές πως “για τη μάστιγα των ναρκωτικών πολλοί είναι οι συνυπεύθυνοι, αλλά λίγοι οι αγωνιστές”. Εκτίμησε ακόμη ότι “οι καμπάνιες και οι ανακοινώσεις δεν αρκούν καθώς το πρόβλημα που βυθίζει καθημερινά στην απόγνωση μεγάλο μέρος της νεολαίας, ξεκινά μέσα από την οικογένεια”.
Τα περιστατικά
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας,
• Από τις 15.30’ έως τις 23.30’ της 11ης Ιουλίου 2008, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, οι οποίοι αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες για κατοχή και διακίνηση ηρωϊνης, που προοριζόταν για την τοπική αγορά, συνελήφθη ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 2,5 γρ. περίπου.
Στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού διενεργήθηκε έλεγχος στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε ότι σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, είχε επιμελώς κρυμμένη ηρωίνη, βάρους 330 γραμμαρίων.
Βρέθηκαν επίσης εντός της οικίας του και κατασχέθηκαν τρεις τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης, ένα καπάκι από στυλό που το χρησιμοποιούσε ως δοσομετρητή με υπολείμματα ηρωίνης και ένα παραστατικό κατάθεσης του χρηματικού ποσού των 2000 ευρώ, σε λογαριασμό τραπέζης σε δύο ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι φέρονται ως κύριοι έμποροι και προμηθευτές του ανωτέρω δράστη.
Στη συνέχεια, την 21.00’ ώρα σε περιοχή του Δήμου Αχιλλείων, συνελήφθη ημεδαπή, η οποία μετέβη στην οικία του προαναφερόμενου για να προμηθευτεί ηρωϊνη.
Στην κατοχή της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 γραμ. περίπου. Σε έρευνα στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 6 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.
Οι προαναφερόμενοι δράστες συνελήφθησαν. Ναρκωτικές ουσίες και λοιπά πειστήρια κατασχέθηκαν. Με την σχηματισθείσα δικογραφία, επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αλλοδαπών εμπόρων.
• Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σε περιοχή του Δήμου Αχιλλείων, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω, ημεδαπό την στιγμή που πότιζε έξι δενδρίλια κάνναβης πλήρους ανάπτυξης, ύψους δύο μέτρων έκαστο, που ο ίδιος είχε φυτέψει και καλλιεργούσε μέσα στο θερμοκήπιό του.
Ο δράστης συνελήφθη, τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν και με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
• Στις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, από άντρες της ΟΠΚΕ, σε περιοχή του Δήμου Εσπερίων, συνελήφθη ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 1,8 γραμμαρίων.
Ο δράστης, επρόκειτο να οδηγηθεί με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, στον Εισαγγελέα.
• Στις 11 το βράδυ της 12ης Ιουλίου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει στο εξωτερικό με χώρα προορισμού τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που κατά δήλωσή του προμηθεύτηκε στην Αθήνα από αλλοδαπό άτομο, έναντι του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ.

Έκαναν τους ΤΑΞΙτζήδες


Δύο συλλήψεις ενός ντόπιου και ενός αλλοδαπού, γιατί χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση μεταφορικού έργου επ’ αμοιβή, σαν να ήταν ΤΑΞΙτζήδες, ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα:
• Την Τρίτη 8 Ιουλίου στις 20.50’ από Αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, συνελήφθη ημεδαπός, 60 ετών, για παράβαση του Νόμου περί “Κομίστρων και παραβάσεις ΤΑΞΙ”.
Ειδικότερα, δράστης οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας εταιρείας Ο.Ε., την συγκεκριμένα μέρα και ώρα, διενήργησε επιβατική μεταφορά έναντι κομίστρου 100 ευρώ, τετραμελούς αλλοδαπής οικογένειας με αποσκευές αυτών, από το Σιδάρι Κέρκυρας που διέμεναν στον Αερολιμένα “Ι. Καποδίστριας”, με σκοπό να ταξιδέψουν αεροπορικά για Βρετανία.
Ο δράστης συνελήφθη και με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
• Το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 10.40’ από Αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, συνελήφθη αλλοδαπός, 76 ετών, για παράβαση του Νόμου περί “Κομίστρων και παραβάσεις ΤΑΞΙ”.
Ειδικότερα, ο δράστης οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου με Ελληνικές πινακίδες, ιδιοκτησίας του, την συγκεκριμένα μέρα και ώρα διενήργησε επιβατική μεταφορά έναντι κομίστρου 50 ευρώ, αλλοδαπού με τις αποσκευές του, από την Κασσιώπη που διέμενε στον Αερολιμένα “Ι. Καποδίστριας”, με σκοπό να ταξιδέψει αεροπορικά για Ρωσία.
Ο δράστης, συνελήφθη και με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Κλοπή βενζινάδικου


• Ύστερα από προανάκριση και άμεσες ενέργειες του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, συνελήφθη ημεδαπός δράσης, 28 ετών, για παράβαση του άρθρου 372 Π.Κ. “Κλοπή”, επειδή την 13η Ιουλίου και από ώρες 19.45’ έως 20.00’, εισήλθε σε πρατήριο καυσίμων στην Κάτω Κορακιάνας, εκμεταλλευόμενος την απουσία του ιδιοκτήτη και αφαίρεση από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ.
Ο δράστης, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκρυας.

Στο αυτόφωρο για ηχορύπανση

• Στα πλαίσια εξόρμησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή 12 και 13 Ιουλίου αντίστοιχα, έγιναν ευρείας κλίμακας αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα στην περιοχή της Κέρκυρας (Σιδάρι, Ρόδα, Υψο, Κοντόκαλι και Εμπορικό Κέντρο).
Συνελήφθησαν δέκα καταστηματάρχες για ηχορύπανση και εφαρμόστηκε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου σε όλο το Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: