Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΟΞΥΜΕΝΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ : ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Οξυμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η πόλη στις εισόδους και εξόδους της. Στον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, θα πρέπει να προστεθεί η μη λειτουργία σε αρκετές περιπτώσεις των φαναριών, αλλά και η απουσία επαρκούς δύναμης της τροχαίας τροχονόμων φα εμφανής η απουσία τροχονόμων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Κερκυραίων, Ανδρέα Κουρή, τόσο ο ίδιος όσο και αντιδήμαρχος Σπύρος Ζουμπουλίδης έκαναν συνεχείς εκκλήσεις στην Αστυνομική διεύθυνση της Κέρκυρας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Παράλληλα ο κ. Κουρής υποστήριξε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλοφοριακά μέτρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που όμως δεν εφαρμόζονται με ευθύνη της τροχαίας.
Δεν έχουμε επαρκή δύναμη
Από την πλευρά του,ο νέος Διοικητής της Τροχαίας Ζώης Κύρκος (φωτο) υποστήριξε πως η τροχαία ήταν και είναι παρούσα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης αν και δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό.
“Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που το προκαλούν, όπως η διάρθρωση των οδών, η έλλειψη περιφερειακών δρόμων, η παράνομη στάθμευση, η αύξηση του αριθμού των οχημάτων”.
Ο κ. Κύρκος ανέφερε ότι η Τροχαία καταβάλει κάθε προσπάθεια παρά το ολιγάριθμο προσωπικό που διαθέτει ( μόλις 23 άτομα).
Για την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει ενίσχυση με εκπαιδευόμενους δοκίμους.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τις αναφορές στελεχών του Δήμου Κερκυραίων για τη μη εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων, ο κ. Κύρκος, σημείωσε πως υπάρχει καλή συνεργασία της Τροχαίας με όλες τις υπηρεσίες και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου.
“Ο Δήμος Κερκυραίων διαθέτει προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας σχεδόν ισοδύναμο με το δικό μας. Επιθυμούμε τη συνεργασία τους”.
Συνεχής παρουσία
Ο κ. Κύρκος σημείωσε ότι στόχος της Τροχαίας θα είναι η συνεχής παρουσία ένστολου προσωπικού στους δρόμους, σε συνάρτηση βέβαια με το υπάρχον προσωπικό.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην πλατεία Σαρόκο, στους δρόμους γύρω από την πλατεία, στα Τρία γεφύρια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: