Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΛΛΑ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ- ΔΗΜΟΥ-ΥΠΑ


Στην περιοχή της λίμνης Κόλλα (αποκομμένο τμήμα της λιμνοθάλασσας Χαλικιόπουλου) μετέβη σήμερα ο Νομάρχης συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Κ. Λέσση και υπηρεσιακούς παράγοντες μετά από σχετική πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονίου.

Επί τόπου, βρέθηκαν ακόμη ο Υπολιμενάρχης Σπ. Κοντομάρης, ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων Π. Μπογιάκης, στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ καθώς και τεχνικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Από την επιτόπια εξέταση της καταγγελίας του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπύρου Κόλλα, διαπιστώθηκε εκτεταμένη ρύπανση της λίμνης από λύματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (EAK) και παρακείμενων κατοικιών που καταλήγουν εκεί δια της τάφρου Κωτσέλα.

Ο Νομάρχης κάλεσε τον αν. προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Κυριάκο Κατσώρα να ζητήσει την άμεση σύνδεση του ΕΑΚ με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ μέσα σε χρονική προθεσμία ενός μηνός και σε περίπτωση μη ανταπόκρισης να κινηθεί διαδικασία διακοπής της υδροδότησης των εγκαταστάσεών του. Κάλεσε επίσης τη ΔΕΥΑΚ να αναπτύξει ένα μικρό δίκτυο κατά μήκος του ρέματος για τη σύνδεση κατοικιών και μικροεπιχειρήσεων του συνοικισμού Αγίων Θεοδώρων έτσι ώστε να πάψει η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στην τάφρο Κωτσέλα και δι’ αυτής στη λίμνη Κόλλα.

Να σημειωθεί ότι με την παρέμβαση της Νομαρχίας στην περιοχή αυτή, διανοίχτηκε δίαυλος επικοινωνίας της τάφρου Κωτσέλα με θαλασσινό νερό και επήλθε μερική εξυγίανση στην οποία οφείλεται και η υποχώρηση της δυσοσμίας που γινόταν αισθητή στο αεροδρόμιο και στην ευρύτερη περιοχή.

Παραμένει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα της βοθροποίησης της λίμνης Κόλλα που καθιστά προβληματική τη διαβίωση εκατοντάδων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή Κανονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: