Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗ ΡΟΔΑ ΤΟ MASTERS 2008 -ΣΙΡΚΟΥΙ ΒEACHVOLLEY


Με τη συμμετοχή και των δύο ελληνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, άρχισε σήμερα στην παραλία Ρόδας του Δήμου Θιναλίων ο τρίτος σταθμός του Πανελληνίου Σιρκουϊ Beach Volleyball Masters 2008.
Οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη ηττήθηκαν στη Μόσχα από τις Γερμανίδες Ρίκε Μπρινκ - Αμπεελέρ/Χέλλα Γιούριχ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Γκραντ Σλαμ του Παγκοσμίου Σιρκουϊ Swatch - FIVB και αναμένονται το πρωί του Σαββάτου στην Κέρκυρα. Στην Κέρκυρα βρίσκεται ήδη η δεύτερη Ελληνική ομάδα που θα παίξει στο Πεκίνο, αποτελούμενη από τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη.
“Αυτό το τουρνουά, θα έχει πολύ υψηλό επίπεδο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου στη Νομαρχία Κέρκυρας, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Αθηνά Δηλαβέρη, που μαζί με την συμπαίκτριά της Αρετή Τέζα είναι η Νο 1 ομάδα στην Ελληνική κατάταξη. “Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ για τέταρτη χρονιά και θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ την τοπική αυτοδιοίκηση για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε το τουρνουά της Ρόδας να είναι κάθε χρόνο και καλύτερο”, συμπλήρωσε η Τέζα.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και τον πρόεδρό της Θανάση Μπελιγράτη για τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη τους προς τον Δήμο μας”, είπε ο Δήμαρχος Θιναλίων, Σπύρος Βάρελης. Φέτος είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που ο Δήμος Θιναλίων φιλοξενεί στη Ρόδα ένα τουρνουά του Πανελληνίου Σιρκουϊ. “Με υπερπροσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου, είμαστε έτοιμοι και για το φετεινό τουρνουά, που αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για την προβολή της περιοχής μας”, κατέληξε ο Δήμαρχος.
“Η Νομαρχία Κέρκυρας, με χαρά ανταποκρίνεται για δεύτερη χρονιά στην πρόσκληση του Δήμου Θιναλίων για συμμετοχή στην οργάνωση του τουρνουά της Ρόδας”, τόνισε με τη σειρά του ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης. “Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν ευκαιρία για την τουριστική προβολή του νησιού μας. Νομίζω ότι είμαστε ώριμοι πια και για κάτι μεγαλύτερο - γιατί όχι ένα ευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.
• Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα προκριματικά του τουρνουά της Ρόδας. Στους άνδρες προκρίθηκαν οι Μελέτης Εξαδάκτυλος, Βασίλης Κόκκινος, Θωμάς Καπίρης, Χάρης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζουπάνης, Γιάννης Ρουμελιωτάκης και Κώστας Καρπαθάκης, Σπύρος Καραχάλιος.
Στις γυναίκες, πέρασαν οι αδελφές Εμίλια και Ερικα Νύστρομ από τη Φινλανδία (Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη), καθώς και οι Σοφία Καραθανάση, Αρτεμις Σκορδίλη.
• Τα κυρίως ταμπλώ ανδρών (με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ) και γυναικών (5.000 ευρώ) αρχίζουν το πρωί του Σαββάτου, ώρα 9 π.μ. και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής με τους τελικούς ανδρών και γυναικών (από ώρα 16.00).
Με έξι ώρες ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης το Nova Sports θα καλύψει το τουρνουά της Ρόδας, από το πρωι της Κυριακής (11.00 - 15.00 ημιτελικοί και 16.00 - 18.00 τελικοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: