Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ 32ΧΡΟΝΟΣ - ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ένας ακόμα νέος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον 32χρονο τοπογράφο μηχανικό Στέφανο Πρίφτη ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στην περιοχή της Γαρίτσας και ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ η 27χρονη συνεπιβάτιδά του τραυματίστηκε ελαφρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και και οι δύο νέοι δεν φορούσαν κράνος...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης το δυστύχημα έγινε επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ενώ το θύμα προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού και εξέπνευσε ακαριαία. Υπό διερεύνηση βρίσκεται από την ΕΛΑΣ, αν κατείχε δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας.
Ο άτυχος νέος, κάτοικος εν ζωή στο Σκριπερό, ήταν εργαζόμενος στο Δήμο Φαιάκων. Xθες έγινε η κηδεία του ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου παρέμειναν κλειστές σε ένδειξη πένθους.

7 θανατηφόρα από την αρχή του έτους


Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 7 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Ιδιος αριθμός τροχαίων με νεκρούς, είχε σημειωθεί και πέρυσι καθ’όλη όμως τη διάρκεια του έτους.
Ο διοικητής της τροχαίας κ. Κύρκος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή σίγουρα δεν χαροποιεί κανένα.
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση των πολιτών και να τηρούν επακριβώς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
“Από τα τροχαία που εχουν καταγραφεί φέτος, δυστυχώς τα τρία ήταν απο εκτροπές των οχημάτων, δηλαδή υπήρξε απροσεξία των οδηγών”.
Ο διοικητής της τροχαίας, σημείωσε ακόμη ότι σκοπεύει να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εγκασταθούν μόνιμα τεχνικά μέσα (ραντάρ κλπ) προκειμένου να γίνουν οι οδηγοί πιο προσεκτικοί.
Ανεφερε τέλος, ότι η τροχαία διενεργεί σε καθημερινή βάση ελέγχους για αλκοτέστ στους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: