Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΤΕΔΚ


Για δεύτερη φορά ήρθε στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ το θέμα της επικείμενης διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, στο πλαίσιο του Καποδίστρια 2. Με παρόντα μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας (πλην του κ. Καρύδη), αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που αφού επεξεργαστεί τα κριτήρια που θα πρέπει να υπάρξουν για τις συνενώσεις των Δήμων. Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Σωτ. Βλάχο, θα πρέπει να γίνει προσαρμογή στα κριτήρια που έχει θέσει το Ινστιτούτο Τοπ. Αυτοδιοίκησης, στις τοπικές ανάγκες.
“Θα πρέπει να καταλήξουμε σε Δήμους που θα έχουν συνοχή, σαφές μέγεθος”.
Μετα τη επεξεργασία της πρότασης και τη συζήτηση στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, θα έρθει και στη Γ.Σ. της ΤΕΔΚ και στα Δημοτικά Συμβούλια, με την ελπίδα όπως είπε ο κ. Βλάχος να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ από την μειοψηφία παρέστη μόνο ο Δήμαρχος Αχιλλείων Τ. Καρύδης ο οποίος καταψήφισε την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής.
Ο κ. Βλάχος σημείωσε ακόμη ότι ορισμένες συνενώσεις είναι επιβεβλημένες όπως π.χ. στην περίπτωση των Δήμων Λευκιμμαίων-Κορρισίων.
Βέβαια το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι που θα υπαχθεί ο Δήμος Μελιτειέων.
“ Οπως είναι σήμερα νομοθεσία δε μπορούμε να μιλάμε για πετσόκομα, αλλά για συνενώσεις ολόκληρων Δήμων” .
Η προσωπική εκτίμηση του κ Βλάχου είναι για δημιουργία 4-5 Δήμων, εκτός των Κερκυραίων και Παξών.
Στην 4μελη επιτροπή που συστήθηκε συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας ,ο κ. Βλάχος και δύο Δήμαρχοι που θα οριστούν, ένας απο Βορρά και ένας από το Νότο.
Εντός Οκτωβρίου η πρόταση του Υπ. Εσωτερικών;
Από την άλλη εκτίμησε ότι Για το θέμα του Καποδίστρια 2 υπάρχουν σημαδιακές ημερομηνίες. Πιθανόν ο πρωθυπουργός ν’ανοίξει το θέμα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Ηδη ο υπ. Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάθρωση εντός του Οκτωβρίου.
Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΚΕ μετέφερε τις ημερομηνίες του συνεδρίου της στις 5-7 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: