Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΔΚ

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές αναθέσεις της ΑΝΕΔΚ, καθώς παραμένει άλυτο το χρόνιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του σωματείου Α. Γκερέκος μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο, διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

"Μετά από κάθε διαμαρτυρία μας, μας δίνουν λίγα ψίχουλα. Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν μια ζωή. Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπως εξήγησε και ο ίδιος στους εκπροσώπους του τύπου, αυτή " αυτή κολόνια κρατάει χρόνια" αφού η κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει χρήματα να εξοφλήσει τους εργαζόμενους στις προγραμματικές χωρίς ωστόσο να υπάρχει εξέλιξη.

"Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί, όπως τονίζει ο κ. Γκερέκος. Οπως ακόμα δήλωσε ,ο σημερινός δήμαρχος είχε περιορίσει στους τρεις μήνες τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, ωστόσο δυστυχώς τελευταία, οι ανεξόφλητες οφειλές έφτασαν στους πέντε μήνες με αποτέλεσμα "να αναγκαστούν να ακολουθήσουν τη γνωστή οδό των απεργιακών κινητοποιήσεων".

Το συνολικό χρηματικό μέγεθος των δεδουλευμένων τους, ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Λύση από την εκκαθάριση των επιχειρήσεων

Με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις προγραμματικές της ΑΝΕΔΚ, ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, μετά απο σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι κατανοεί το πρόβλημά τους και επανέλαβεότι ενόψει της εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων, "μπορούν να λυθούν θέματα που αφορούν στα οικονομικά αλλά και στο ξεκαθάρισμα του προσωπικού". Ο κ. Μικάλεφ, εκτίμησε παράλληλα ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει στους δήμους επαρκείς πόρους, στους οποίους θα περιλαμβάνονται τα οφειλόμενα παρελθόντων χρόνων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: