Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ

Με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αχιλλείων κ. Σάββα Πουλημένου, σχετικά με προβλήματα υδροδότησης του Δήμου, ο Δήμαρχος Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτος Καρύδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Το πρόβλημα υδροδότησης που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαστουρίου από καμένο κινητήρα στη γεώτρηση που υδροδοτεί την περιοχή, αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή από τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΑ, αλλά και εμένα προσωπικά με την ευαισθησία που αρμόζει απέναντι στους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας αρχίζει η αποκατάσταη της υδροδότησης και το κοινό ενημερώνεται με ανακοίνωση μέσω τύπου, ενώ στο μεταξύ το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και υδροφόρα προσπαθούν να προσφέρουν μικρές ανάσες στους επιχειρηματίες της περιοχής.
Ωστόσο, η υδροδότηση της περιοχής δεν επιτυγχάνεται πλήρως λόγω απρόσμενων προβλημάτων, που τελικά αποκαθίστανται το πρωί της 14ης Αυγούστου.
Στο ξεκίνημα του προβλήματος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να ενημερωθεί από τη ΔΕΥΑΑ και τη Δημοτική Αρχή για το τι συμβαίνει, συγκαλεί μονομερώς και κατά παράβαση του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, Δημοτικό Συμβούλιο, επιδεικνύοντας ευαισθησία που δεν έχει παρουσιάσει στο παρελθόν για άλλες περιοχές του Δήμου που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, επιχειρώντας έτσι ν’ αντιπολιτευθεί τη Δημοτική Παράταξη που τον εξέλεξε Πρόεδρο.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Πλειοψηφία, έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους στην αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που ανακύπτουν, δρώντας γρήγορα και αποτελεσματικά.
Σέβονται, τους θεσμούς και το Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου δε θα μπορούσαν να συναινέσουν σε μη νόμιμη σύγκλισή του και, επομένως, αποφάσεων χωρίς ισχύ.
Ο Δήμαρχος δεν αρνήθηκε την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για το πρόβλημα της υδροδότησης, έθεσε, ωστόσο, την προϋπόθεση ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνεδρίαση Δ.Σ.
Η Δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες που θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ’ όλους, αρχή που οι οποιεσδήποτε σκοπιμότητες δεν μπορούν ν’ ακυρώσουν.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ και τον κ. Σάββα Πουλημένο, να επιτελέσει το ρόλο που οι πολίτες του Δήμου Αχιλλείων του ανέθεσαν, συνδράμοντας τη Δημοτική Αρχή με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική στην ουσία των προβλημάτων και όχι για εντυπωσιακούς και επικίνδυνους θεατρινισμούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: