Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Α.


Συνεχίζουν τις εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης του οδικού δικτύου, τα συνεργεία της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προχωρήσει σε επούλωση λάκκων, διαγραμμίσεις καθώς και σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας κυρίως στις περιοχές της μέσης αλλά και της βόρειας Κέρκυρας.
Ειδικότερα, τα συνεργεία το τελευταίο δίμηνο έχουν πραγματοποιήσει τις παρακάτω εργασίες:
-Τοποθέτηση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας (μπάρες)
-Δήμος Αγίου Γεωργίου: Άγιος Αθανάσιος, Καββαδάδες, Χωροεπίσκοποι.
-Δήμος Εσπερίων: Μαγουλάδες, κόμβος Ρεκίνι.
-Δήμος Φαιάκων: Σωκράκι – Τρουμπέτα.
-Δήμος Αχιλλείων: Γέφυρα Κάιζερ, Σταυρός, Εθν. Γύρου Αχιλλείου, Μπενίτσες.
-Δήμος Κασσωπαίων: Νησάκι.
-Δήμος Παρελίων: Έρμονες, Βάτος.
-Δήμος Μελιτειέων: Αγ. Ιωάννη Περιστερών, Αγ. Ματθαίος.

-Επούλωση λάκκων
Παράλληλα με τις εργασίες τοποθέτησης και αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου, άλλο συνεργείο της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας προχώρησε σε επούλωση λάκκων προκειμένου να συντηρηθούν σημεία του οδοστρώματος των οποίων η εικόνα ήταν ιδιαίτερα άσχημη. Οι εν λόγω εργασίες έγιναν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, ωστόσο, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε περιοχές του Δήμου Θιναλίων, στα πλαίσια και της προγραμματικής σύμβασης την οποία έχει συνάψει ο δήμος με την Επιχείρηση της ΟΑΝΑΚ.

-Διαγραμμίσεις – διαβάσεις πεζών
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εργαζόμενοι άλλου συνεργείου της ΟΑΝΑΚ προχώρησαν σε διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, κυρίως σε σημεία στα οποία έχουν κατασκευαστεί νέοι δρόμοι ή υπήρξαν νέες ασφαλτοστρώσεις. Πιο συγκεκριμένα διαγραμμίσεις έγιναν στην περιοχή από Μπούκαρι έως Πετριτή του Δήμου Κορισσίων, στα Δραγκανιώτικα έως Χλωμοτιανά του Δήμου Μελιτειέων καθώς και από Πυργί έως Σπαρτύλλα του Δήμου Φαιάκων.
Παράλληλα, διαγραμμίσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές στις οποίες είτε δεν υπήρχαν διαγραμμίσεις είτε είχαν φθαρεί. Ειδικότερα:
-Τρουμπέτα – Ρεκίνι.
-Ρόδα.
-Κάτω Γαρούνα.
-Σγουράδες – Επίσκεψη.
-Άνω Κορακιάνα – Σωκράκι.
-Διασταύρωση Πέλεκα έως Αγ. Ιωάννη.
-Διασταύρωση Ποντί έως Καστελλάνους Μέσης.
Σημειώνεται ότι τα συνεργεία της ΟΑΝΑΚ προχώρησαν και στο βάψιμο ρείθρων καθώς και σε διαγραμμίσεις και διαβάσεις πεζών έξω από σχολικά συγκροτήματα ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

-Ανακλαστήρες οδοστρώματος
Τον τελευταίο μήνα, η ΟΑΝΑΚ προχώρησε και σε τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) στην Αχαράβη, την Περίθεια καθώς και σε επικίνδυνες στροφές στις οποίες υπήρχε περιορισμένη ορατότητα στις Σγουράδες.

Σημειώνεται ότι τα συνεργία της ΟΑΝΑΚ συνεχίζουν, παράλληλα με τον προαναφερόμενο κύκλο εργασιών τους, τις εργασίες συντήρησης της Εθνικής Παλαιοκαστρίστας στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η Επιχείρηση Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας επισημαίνει ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται μετά από αξιολόγηση των άμεσων αναγκών που υπάρχουν σε συνδυασμό με τα αιτήματα τα οποία τίθενται υπόψη της διοίκησης τα οποία μπαίνουν σε προτεραιότητα.
Υπενθυμίζει επίσης στους πολίτες ότι εφόσον επιθυμούν να δηλώσουν τα αιτήματά τους μπορούν να τηλεφωνούν στον πενταψήφιο αριθμό 15690 ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Τονίζεται τέλος ότι η Επιχείρηση της ΟΑΝΑΚ έχει αρμοδιότητα παρέμβασης στο επαρχιακό (νομαρχιακό) και εθνικό οδικό δίκτυο και ότι για προβλήματα τα οποία εντοπίζουν στο δημοτικό οδικό δίκτυο θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: