Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


«Χρέος της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ είναι να διαχύσει την φιλολαϊκή μας πολιτική στην κοινωνία, ώστε ο κάθε πολίτης να είναι ενήμερος για την οικονομική πρόταση μας που είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαβούλευσης με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανάγκες του απλού πολίτη και την επεξεργάστηκε με ρεαλιστικά οικονομικά μεγέθη» τονίζεται σε δελτίο τύπου της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ που εκδόθηκε με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
“Ανθρώπινος, σοβαρός και ρεαλιστής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει.
Για εμάς, η αναδιανομή του εθνικού πλούτου, γίνεται μέσα από φορολογική δικαιοσύνη που ο πρόεδρος εξήγγειλε και συμπεριλαμβάνει εφτά συγκεκριμένα μέτρα:
1. Όλα τα εισοδήματα φορολογούνται με τον ίδιο δίκαιο τρόπο, με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα. Τέρμα στο καθεστώς, τα εισοδήματα από εργασία να φορολογούνται περισσότερο από τα εισοδήματα από κεφάλαιο.
2. Ένα όριο αφορολόγητου εισοδήματος θα ισχύει για όλους. Και πάνω από αυτό, ο φορολογικός συντελεστής θα αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα. Επαναφέρουμε έτσι το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που κατήργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ.
3. Κάθε χρόνο οι φορολογικές κλίμακες θα προσαρμόζονται, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν παραπάνω φόρο εξαιτίας του πληθωρισμού. Η σημερινή κυβέρνηση δεν το έχει κάνει αυτό από το 2004. Μείωση του συντελεστή φορολόγησης στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και βοηθούν στην ανάπτυξη, βοηθούν δηλαδή στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
4. Ανοίγει έτσι μια νέα προοπτική, αυτή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος (έναντι του ισχύοντος μόνο αναδιανεμητικού).
5. Φορολογούνται τα μερίσματα από μετοχές ως εισόδημα φυσικών προσώπων, και όχι αυτοτελώς, με 10% για όλους, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Δηλαδή, για τους πιο πλούσιους, τα μερίσματα θα προστίθενται στο εισόδημα, και έτσι θα φορολογούνται με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Ενώ όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή ή και καθόλου.
6. Φορολογούνται τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, αφού ληφθούν υπόψη τυχόν ζημιές.
7. Καταργείται ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολόγηση στα ακίνητα και επαναφέρουμε τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Και από αυτό δεν εξαιρείται κανείς.
Ούτε η εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά, ούτε κανείς άλλος.
Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για συγκεκριμένα γενναία μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος σε περιόδους κρίσης, ώστε η χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια να έχει την ελάχιστη δυνατή βοήθεια στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας (έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, θεσμοθέτηση του επιδόματος θέρμανσης για τα χαμηλά εισοδήματα, καμία κατάσχεση της πρώτης κατοικίας από χρέη προς τις τράπεζες, διπλασιασμός του ορίου για κατάσχεση, όχι πλειστηριασμός ακινήτων σε αξία πιο χαμηλή από την αντικειμενική).
Εξαγγέλθηκαν άξονες για την παιδεία και την έρευνα ως μοχλοί βελτίωσης του εισοδήματος της μικρής και μεσαίας τάξης και οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας.
Πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, την υγεία σαν κοινωνικό αγαθό και ελάφρυνση των εισοδημάτων των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Χρέος της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ είναι να διαχύσει την φιλολαϊκή μας πολιτική στην κοινωνία, ώστε ο κάθε πολίτης να είναι ενήμερος για την οικονομική πρόταση μας που είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαβούλευσης με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανάγκες του απλού πολίτη και την επεξεργάστηκε με ρεαλιστικά οικονομικά μεγέθη.
Στόχος μας, αυτό που ο πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου είπε απλά και αληθινά: "Θεός της οικονομίας δεν πρέπει να είναι το κέρδος, αλλά ο άνθρωπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: