Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΣΠ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ


Θετικές χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις, στην υπόθεση της παράκαμψης αεροδρόμιο, ο πρώην αντιδήμαρχος Σπ. Μωραίτης. Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, οι ενστάσεις του εστιάζονται στο γεγονός ότι η δημοπράτηση του έργου, τελεί υπό την αίρεση της καταβολής από πλευράς του Δήμου Κερκυραίων, των αποζημιώσεων για τα οικόπεδα.
“Τα χρήματα για τον σκοπό αυτό, έχουν κατατεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό από την ΠΙΝ προς το Δήμο και δεν γνωρίζω τους λόγους κάτω από τους οποίους δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί “Θεωρώ ότι ο Δήμος θα σταθεί συνεπής απέναντι στην υποχρέωσή του και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα καταβάλει τις αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις έχουν αυξηθεί λόγο της καθυστέρησης και της ολιγωρίας που έχει υποδείξει μέχρι τώρα ο Δήμος όμως πέρα απ’ όλα αυτά, το θέμα είναι το έργο να εξελιχθεί ομαλά και να τελειώσει μέσα στα πολύ σύντομα χρονικά όρια που θέτει το Γ’ ΚΠΣ”.
Ο κ. Μωραίτης ανέφερε ακόμη ότι αν συμβεί οτιδήποτε στην ομαλή εξέλιξη του έργου και πέσει σε περιπέτειες με κίνδυνο την απένταξή του, ο Δήμος θα φέρει βαρύτατες ευθύνες.
Κατέληξε δε με την εξής επισήμανση:
“Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη πάνω σε ένα έργο το οποίο εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε πιστέψει και είχαμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να το εντάξουμε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Τόσο ο βουλευτής Νίκος Δένδιας, όσο και ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου, έδωσαν πραγματικά μάχη προκειμένου να εξασφαλισθούν αυτές οι πιστώσεις, αν και πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης.
Η επίκληση στο Αθηνοκεντρικό κράτος και οι κατηγορίες ότι η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Περιφέρειας, πέφτει ουσιαστικά στο κενό καθώς βλέπουμε πως με καλοπιστία, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ έδωσε την έγκρισή του για τη δημοπράτηση του έργου και φυσικά, τώρα, η επόμενη κίνηση αναμένεται από τη Δημοτική Αρχή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: