Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΕΟΤ - ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΤΗ


Την στήριξη και κατ’ επέκταση τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕ.Ο.Τ. αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σημερινή Γ.Σ. του οργανισμού. Παράλληλα η ολομέλεια δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Σκούρτης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΚΕΟΤ Σπ. Βάρελη, αποφασίστηκε η στήριξη όλων των μελλοντικών προσπαθειών του οργανισμού, καθώς και των δράσεων που αναπτύσσει η Νομαρχία.

Οι Δήμαρχοι δεσμεύθηκαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταβληθεί οι συμμετοχές τουλάχιστον εκείνων που από την αρχή δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια.
Η πρώτη δόση (5.000 ευρώ) θα καταβληθεί άμεσα, ενώ η δεύτερη μέχρι το Δεκέμβριο.
Ο Δήμος Κερκυραίων θα συμμετέχει με ποσό 10.000 ευρώ, αλλά δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθεια με την παραχωρηση διοικητικού στελέχους στον ΚΕ.Ο.Τ. που θα συντονίζει τις προσπάθειες του οργανισμού σε χώρο που ήδη έχει διαθέσει η Νομαρχία.
Παράλληλα αποφασίστηκε μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνει και νέα συνεδρίαση της ολομέλειας του ΚΕ.Ο.Τ. για να εκτιμηθεί η ως τότε κατάσταση και κυρίως η παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις που θα έχουν γίνει μέχρι εκείνο το διάστημα.
Τέλος, θα γίνει προσπάθεια ενόψει του ΕΣΠΑ, να καταβληθεί πρόταση για τη διεκδίκηση πόρων για την τουριστική προβολή του νησιού μέσω του ΚΕ.Ο.Τ.
Ο Χρ. Σκούρτης
Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΟΤ Χρ. Σκούρτης και όπως επεσήμανε το θετικό ήταν ότι όλοι συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και αποφάσισαν να στηρίξουν τον οργανισμό.
Το κεφάλαιο που θα εξασφαλιστεί απο τη συμμετοχή των Δήμων θα ανέλθει περίπου στα 130.000 ευρώ, ποσό που δώσει τη δυνατότητα συμπληρωματικών στη Νομαρχία και τους Δήμους τουριστικων δρασεων.
“Βέβαια δεν είναι ένα κεφάλαιο που μπορεί να σπρώξει δράσεις διαφήμισης κλπ. ωστόσο μαζί με τα κεφάλαια της Νομαρχίας και των Δήμων αποτελεί ένα αξιοπρεπές κεφάλαιο για να ασκηθεί μια τουριστική πολιτική” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε τέλος ότι θα γίνει και νέα προσπάθεια προσσέγισης των τουριστικών φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια του ΚΕ.Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: