Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Βήμα προς την υλοποίηση της Παράκαμψης Αεροδρομίου, έργου που θα δώσει μεγάλη “ανάσα” στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αποτελεί η εντολή δημοπράτησης του τρίτου υποέργου, απο τον Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε όπως ήταν φυσικό και το Δήμο Κερκυραίων.
Σημειώνεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ (συγχρηματοδοτούμενο έργο από Εθνικούς Πόρους και Ευρωπαϊκή Ένωση).
Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ι.Ν. η κατασκευή της οδού αποτελεί το τρίτο υποέργο του έργου «Παράκαμψης Αεροδρομίου από ΧΘ 0+000 έως 0+500» και έπεται των αποζημιώσεων βάση πράξεων εφαρμογής στην πολεοδομική ενότητα Παγκρατέικων και των σωστικών αρχαιολογικών ερευνών.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,67 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας οδού μήκους 500μ. που θα συνδέσει την οδό Δονάτου Δημουλίτσα (θέση πρατηρίου Shell) με την οδό Επτανήσου (μάνδρα Σπάτουλα). Ο δρόμος θα έχει πλάτος 20 μ., πεζοδρόμια πλάτους 2,25 μ. εκατέρωθεν και διαχωριστική νησίδα στη μέση πλάτους 2,5μ. Το καθαρό πλάτος του δρόμου ανά κατεύθυνση θα είναι 6,5μ.
“Η κατασκευή της οδού ολοκληρώνει στην ουσία την παράκαμψη του αεροδρομίου, το υπόλοιπο τμήμα της οποίας από τη μάνδρα Σπάτουλα μέχρι τα Τρία Γεφύρια έχει ήδη κατασκευασθεί και λειτουργεί κανονικά. Το έργο αποτελεί παρέμβαση καθοριστικού χαρακτήρα όσον αφορά την προσπέλαση προς το αεροδρόμιο αλλά και την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης” τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η εντολή δημοπράτησης του υποέργου της κατασκευής της οδού χορηγήθηκε από τον κ. Βόσδου κατόπιν ερωτήματος και της δέσμευσης του Δήμου Κερκυραίων ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008 θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους για την απόκτηση της γης που απαιτείται για την κατασκευή του έργου.
Ο Δήμος Κερκυραίων
“Ύστερα από αλλεπάλληλες ενέργειες του Δήμου, με τους ιδιοκτήτες της περιοχής και σε συνεργασία με τον Γ.Γ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις υπηρεσίες της ΠΙΝ, ένα σημαντικό για την πόλη της Κέρκυρας έργο, που θα δώσει ανάσες στο κυκλοφορικό πρόβλημα, αρχίζει να υλοποιείται” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: