Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

\Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου τα φαρμακεία του νομού θα διακόψουν τη χορήγησης φαρμάκων ασφαλισμένους των ταμείων του Δημοσίου, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ επειδή οι οργανισμοί αυτοί δεν ήταν συνεπείς στις οφειλές τους.
Από την πλευρά του το Επιμελητήριο εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του σε αυτή την εξέλιξη.

Αυτό γιατί εκτιμά ότι "οι ασφαλισμένοι των ταμείων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ ,ΤΣΑ ,ΤΑΕ ),εκπληρώνουν στο ακέραιο τις ασφαλιστικές και ιατροφαρμακευτικές υποχρεώσεις τους και είναι ,κατά συνέπεια ,άδικο να υποστούν ,σε μια δύσκολη μάλιστα οικονομική συγκυρία ,μια τέτοια ιδιαίτερα επίπονη οικονομική επιβάρυνση. Τα χρήματα δεν οφείλονται από τους ασφαλισμένους διότι ,όπως είναι γνωστό ,όσοι οφείλουν ,δεν καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά. Τίθεται επομένως το ερώτημα ,ποιά είναι η ευθύνη του ασφαλισμένου (εν ενεργεία ή συνταξιούχου ) στο συγκεκριμένο θέμα και ταλαιπωρείται και δεν μπορεί να πάρει δωρεάν τα φάρμακά του.
Καλεί το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας να ανακαλέσει αυτή του την απόφαση και με το ίδιο εξαίρετο πνεύμα συνεργασίας που μέχρι σήμερα επιδεικνύει ,να εξακολουθήσει την απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, αλλά και τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ "να εκπληρώσει άμεσα τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους φαρμακοποιούς της Κέρκυρας ,προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα ,οι κοινωνικές συνέπειες των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: