Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΜΕ: "ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"


Ανορθολογισμός στην κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, επικρατεί φέτος στη Β/βάθμια εκπαίδευση, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς,σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνό.
Αυτό γιατί, υπάρχουν περιπτώσεις όπου παρατηρείται σε ειδικότητες πλεόνασμα προσω πικού, αλλά και σημαντικές ελλεί ψεις.
Αυτό συμβαίνει, όπως υπογράμμισε, παρά το γεγονός ότι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στη Β/ θμια γίνονται φέτος νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Φταίει το υπουργείο
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ υποστήριξε ότι ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αφού γνωρίζουν τα κενά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.
“Ο ανορθολογισμός οφείλεται στις ρουσφετολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις που στρεβλώνουν την εικόνα της κατανομής που πρέπει να πραγματοποιηθεί με ορθολογικό τρόπο” τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόβλημα με τους γραμματείς
Ο κ. Μεταλληνός ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στα σχολεία της Κέρκυρας, όπως το θέμα των γραμματέων που απομακρύνθηκαν από 7 γυμνάσια του νομού τη στιγμή που θα έπρεπε να συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα σχολεία του νομού με γραμματείς και βοηθητικό προσωπικό, Αυτή η έλλειψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αυτών.
Το θέμα αυτό μάλιστα αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη προσεχή Δευτέρα.
Διδακτική στήριξη
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ υποστήριξε ακόμα ότι στο θέμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, οι φετινές ρυθμίσεις του υπουργείου οδηγούν σε διάλυση.
Αυτο γιατί η ωρομίσθια περιορίστηκε δραστικά, ενώ πέρυσι ήταν 15 ευρώ την ώρα έγινε φέτος 7 ευρώ. Την ίδια στιγμή , τίθενται περιορισμοί στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, όπως η δυνατότητα απασχόλησης τους σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα.
Ελλειψη γυμναστών στο Αθλητικό
Αδύνατη είναι η λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Κέρκυρας εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση των τελικών πινάκων διορισμού γυμναστών στα αθλητικά γυμνάσια. Το θέμα μπορεί να συνδέεται όπως είπε και με ζήτημα εγκατάλειψης του θεσμού των αθλητικών σχολείων.
Σύσκεψη των ΕΛΜΕ της ΠΙΝ
Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση σύσκεψης στις 4 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή όλων των ΕΛΜΕ της ΠΙΝ, πήρε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Εκεί θα συζητηθούν τα γενικότερα εκπαιδευτικά προβλήματα της περιφέρειας.’

Δεν υπάρχουν σχόλια: