Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΣΔΟΥ-ΑΝΘΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΙΝ


Συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης είχε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ.
Ο κ. Βόσδου ενημερώθηκε από τον κ. Άνθη για τα στοιχεία στα Ιόνια Νησιά με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Σημειωτέων ότι για πρώτη φορά τα σχολικά βιβλία παραδόθηκαν άμεσα στους μαθητές.
Το πρόγραμμα εξελίσσεται με πλήρες ωράριο και τα ελάχιστα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν ή άμεσα θα αντιμετωπιστούν.
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα της ΠΙΝ για μια νέα δράση η οποία ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Παιδείας. Πρόκειται για τη δράση Γονείς.gr η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής.
Η δράση απευθύνεται σε όλους τους γονείς ή κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2008-2009 (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία). Η δράση δίνει την δυνατότητα στους γονείς των μαθητών Γυμνασίου, να εκπαιδευτούν δωρεάν στην χρήση Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και κυρίως αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με το Διαδίκτυο και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό ( World Wide Web).

Η δράση σχεδιάστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Κατά την εκπαίδευση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές και δικαίωμα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω διαδικτύου (e-learning). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες στις οποίες φοιτούν τα παιδιά τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: