Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) ΠΕΡΙ «ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ» ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ

“Τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ που κατασκευάζονται και εκπορεύονται από μεγάλα Βρετανικά ΜΜΕ και αναπαράγονται από –επίσης μεγάλα- ελληνικά ΜΜΕ- περί «αυτονομιστικών κινημάτων» στο νομό μας, εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν «καραγκιοζιλίκια”.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Ενιαία Αριστερή Κίνηση" (ΕΝΑΚ).
Επισημαίνει ακόμη και τα εξής :
«Εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανόητη και βλακώδης ιστορία στην οποία συμμετέχει ένα μείγμα ανεύθυνων ανθρώπων αλλά και -πιθανώς- άλλων, πονηρών και υστερόβουλων.
Αυτή είναι όμως η πρώτη και -ίσως- επιβεβλημένη εκδοχή, μια εκδοχή που άλλωστε πατάει στη πραγματικότητα. Γιατί μόνο ανοησία και καραγκιοζιλίκι αποτελεί η ιστορία αυτή σε ότι αφορά το ουσιαστικό μέρος της. Εάν όμως, επαναλαμβάνουμε εάν, υπάρχουν κύκλοι οικονομικών-πολιτικών ή άλλων συμφερόντων που επιδιώκουν να επενδύσουν διάφορους σχεδιασμούς αλλά και προβοκατόρικες ενέργειες, στη βάση αυτής της γελοίας ιστορίας, τότε το ζήτημα αποκτά διαφορετική διάσταση. Γιατί κύκλοι που τζογάρουν με ζητήματα τέτοιου χαρακτήρα είναι μαύροι, αντιδραστικοί και τυχοδιωκτική κύκλοι. Τους προειδοποιούμε -εκ των προτέρων- ότι θα βρουν απέναντί τους τις υπεύθυνες δυνάμεις, την κοινωνία ολόκληρη, το μαζικό λαϊκό κίνημα και τη μαχόμενη αριστερά».


Για τα επεισόδια στη Λευκίμμη

Με αφορμή τα όσα έγιναν την Κυριακή στη Λευκίμμη η ΕΝΑΚ υποστηρίζει ότι
«η σύλληψη, στη Λευκίμμη, δυο αγωνιστών του κινήματος ενάντια στο ΧΥΤΑ αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα στο πλαίσιο του απαράδεκτου αυταρχικού αντιδημοκρατικού και φασιστικού κλίματος που έχει δημιουργήσει η παραμονή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και η επιμονή του μπλοκ εξουσίας στην υλοποίηση-λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: