Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΩΤ. ΜΙΚΑΛΕΦ ΤΟ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ¨" GARDIAN-BBC


Με αφορμή ρεπορτάζ της Βρετανικής εφημερίδας The Guardian και του τηλεοπτικού σταθμού BBC περί «αυτονομιστικού κινήματος» στο νησί μας, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κέρκυρα βρέθηκε στην επικαιρότητα τόσο στα δελτία ειδήσεων των πανελλαδικών ΜΜΕ, όσο και σε ξένα ΜΜΕ (The Guardian, BBC) άλλά και σε άλλα ιστολόγια (blogs)ε αφορμή δηλώσεις προερχόμενες από έναν πολίτη ο οποίος εκφράζει απόψεις που συνδέουν την κακή οικονομική κατάσταση του νησιού, με την ΄Ένωση των Επτανήσων του 1864 και προτείνει ως πολιτικό όπλο την αυτονόμηση.

Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις γελοιότητες. Η τρικυμία εν κρανίω ενός ατόμου ή έστω μιας ολιγομελούς ομάδας, δεν μπορεί να ακυρώνει και να διαβάλει στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δεκαετίες ώριμης πολιτικής σκέψης και ιστορικής συνέχειας.

Η απάντηση σε όλα αυτά βρίσκεται σε εμάς τους Κερκυραίους. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα κόμματα, στις ενώσεις πολιτών. Όλοι μαζί παλεύουμε για το καλύτερο, στο πλαίσιο της χώρας μας, στην ύπαρξη της οποίας συμβάλλαμε με το διαχρονικό μας έργο και ποτίσαμε με το αίμα μας.

Η Κέρκυρα έχει ήδη αρκετά προβλήματα, που δεν χρειάζεται να γίνουν περισσότερα με την εισαγωγή γνωστών μεθοδεύσεων, που είναι δημοφιλείς σε συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: