Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΟ 16% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις του ΟΛΚΕ για την κίνηση των επιβατών που φτάνουν στην Κέρκυρα με κρουαζιερόπλοια καθώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Αλ. Δεσύλλας, η αύξηση σε σχέση με το 2007 έφτασε το 16%.
Σημαντική ήταν όμως και η αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίστηκαν στην Κέρκυρα (11%).
Συγκεκριμένα, έως 30/9/2008 επισκέφθηκαν την Κέρκυρα 321 κρουαζιερόπλοια με 352.000 επιβάτες ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007, έδεσαν 32 λιγότερα πλοία με περίπου 50.000 λιγότερους επιβάτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη αύξηση αναμένεται και το 2009, μετά τη βελτίωση της ασφάλειας στο λιμάνι και των –εν αναμονή- εκθέσεων από τους αρμόδιους οργανισμούς.
Υποδομές
Με αφορμή την αύξηση του τουρισμού μέσω κρουαζιεροπλοίων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα των υποδομών, με την επισήμανση ότι ο ΟΛΚΕ μπορεί να εξασφαλίσει την αύξηση των οικονομικών δυνατοτήτων του λιμένα αλλά συναντά δυσκολίες σε θέματα γραφειοκρατίας ως προς την έγκριση και έλεγχο των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Εφερε ως παράδειγμα την UNESCO τονίζοντας ότι «και η παραμικρή ενέργεια περνά από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».
Από την άλλη, στάθηκε και πάλι στα προβλήματα με τα έργα στην προβλήτα των υπερωκεανίων και της μαρίνας στη Σπηλιά και σημείωσε ότι «η δικαστική διένεξη για τα λατομεία στη Σαγιάδα που λαμβάνονται τα λικά για τα παραπάνω έργα, έχει δώσει τη δυνατότητα στην εργολήπτρια εταιρεία να καθυστερεί υπέρμετρα τη συνέχιση των έργων με κίνδυνο για την ολοκλήρωσή τους, αν δεν μπουν στο ΕΣΠΑ».
Τέλος, αναφορά έκανε και για τις παρεμβάσεις στον κόλπο της Γαρίτσας και όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες αλλά έχουν σταματήσει στο ΚΑΣ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ακεραιότητα του παραθαλάσσιου τοιχίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: