Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1 ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Με ηγέτη τον Φλαβίνιο Ντε Καρβάλιο, ο ΑΟ Κέρκυρα κατέκτησε χθες το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας την Καλλιθέα με σκορ 2-1.



ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ήταν μια δύσκολη νίκη για τους «Φαίακες», οι οποίοι βελτιώθηκαν βαθμολογικά και πλησίασαν στους πέντε πόντους την 3η προνομιούχο θέση του πίνακα.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ήταν επίσης η δεύτερη σερί επιτυχία με προπονητή τον Νίκο Παντέλη, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο αγώνας ήταν μέτριος, χωρίς πολλές φάσεις, και με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως τις ενδιέφερε μόνο να πάρουν το αποτέλεσμα, και όχι να παίξουν καλή μπάλα.

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ… ΟΥΣΙΑ!
Οι «κυανέρυθροι» είχαν μέτρια απόδοση, κάτι στο οποίο μάλλον έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, αφού μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπήρχαν σήμερα τα περιθώρια για νέα αποτυχία στην έδρα τους.
Απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, οι Κερκυραίοι ήταν ουσιαστικοί και σκόραραν σε δύο πολύ σημαντικά σημεία του ματς: στην αρχή του αγώνα, και σχεδόν αμέσως μετά την ισοφάριση από τους Αθηναίους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ COME-BACK Ο ΦΛΑΒΙΟ!
Η επιστροφή του Φλαβίνιο Ντε Καρβάλιο στους αγωνιστικούς χώρους συνοδεύτηκε από καταπληκτική και μεγαλειώδη εμφάνιση! Μετά από ενάμιση μήνα απουσίας λόγω του τραυματισμού του στην Καβάλα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος όχι μόνο ξεκίνησε βασικός στο σημερινό παιχνίδι, και το «έβγαλε» χωρίς πρόβλημα, αλλά αναδείχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, παίζοντας αρχικά ως αμυντικός χαφ και στο δεύτερο ημίχρονο ως επιθετικός χαφ, πέτυχε και τα δύο τέρματα των «Φαιάκων», ενώ είχε και δοκάρι.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σε γενικές γραμμές ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Η κερκυραϊκή ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και κατάφερε να πετύχει γκολ από τα… αποδυτήρια (με τον Φλαβίνιο, μόλις στο 3ο λεπτό), και στη συνέχεια παίχθηκε ποδόσφαιρο κέντρου.
Στην επανάληψη, οι Κερκυραίοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 49ʼ είχαν δοκάρι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φλαβίνιο. Στο 64ʼ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με τέρμα ου Γιάμπρουσιτε, αλλά η… χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Φλαβίνιο και πάλι πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους «κυανέρυθρους».

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Για τον Φλαβίνιο γράψαμε παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος ήταν υπέροχος σήμερα! Από πλευράς κερκυραϊκής ομάδας πολύ καλά τα πήγαν και οι Γκουστάβο, Συμεωνίδης και Βιτουλαδίτης.
Όσον αφορά τη φιλοξενούμενη ομάδα, κορυφαίος (και με διαφορά) ήταν ο Γιάμπρουσιτς, ο οποίος σκόραρε και είχε και ορισμένες άλλες καλές προσπάθειες, ενώ ξεχώρισαν και οι Σύρος και Δημήτρης

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Σταύρος Ντούκας δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος, αν και μετά το τέλος του αγώνα άκουσε κάποια παράπονα από ορισμένους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Πρεβεζιάνος ρέφερι προσπάθησε να «κρατήσει» το παιχνίδι χωρίς κάρτες, αλλά επειδή αυτό έγινε πιο σκληρό στο δεύτερο ημίχρονο, αναγκάστηκε να δείξει πέντε κάρτες. Όσον αφορά το γκολ της Καλλιθέας, το οποίο δεν μέτρησε στο 8ʼ (το πέτυχε ο Γιάμπρουσιτς), ο Ντούκας εμπιστεύθηκε την υπόδειξη του βοηθού του, για οφσάιντ.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Παντέλης ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Συμεωνίδης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Βιτουλαδίτης και αριστερά ο Πελαγίας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κολοτούρο και Σεντεμέντε. Οι Φλαβίνιο και Ρεπερνέ έπαιξαν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Γκουστάβο και αριστερά ο Τσάγγαρης. Ο Γιαννιτσανάκης αγωνίστηκε ως επιθετικό χαφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ίσραελ Σίλβα.
Όταν στο 22ʼ χτύπησε ο Τσάγγαρης, στη θέση του (ως αριστερό χαφ) μπήκε ο Μπουσινάκης.
Όταν στο 54ʼ βγήκε ο Γιαννιτσανάκης και μπήκε ο Γκίκας, ο δεύτερος έπαιξε αμυντικό χαφ (δίπλα στον Ρεπερνέ), ενώ ο Φλαβίνιο ανέβηκε ως επιθετικό χαφ.
Τέλος, όταν στο 72ʼ βγήκε ο Ίσραελ Σίλβα και μπήκε ο Αθανασιάδης, ο Έλληνας κυνηγός έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

ΦΑΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο 2ʼ ο Γκουστάβο σέντραρε από τα δεξιά και ο Ίσραελ Σίλβα από καλή θέση απέτυχε να σκοράρει.
Στο 28ʼ ο Γεωργίου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Σύρος έπιασε την κεφαλιά και ο Συμεωνίδης μπλόκαρε πολύ όμορφα τη μπάλα, στην αριστερή του γωνία.
Στο 45ʼ ο Γιαννιτσανάκης μπήκε στην περιοχή, όμως από καλή θέση πλάσαρε άουτ.
Στο 83ʼ ο Γιάμπρουσιτς σούταρε συρτά, έξω από την περιοχή, και ο Συμεωνίδης μπλόκαρε τη μπάλα στην αριστερή του γωνία.
Στο 87ʼ ο Γκουστάβο σέντραρε από τα δεξιά και ο Αθανασιάδης από πολύ καλή θέση (μέσα από την περιοχή) έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ Παπαδόπουλου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΟ Κέρκυρα – Καλλιθέα 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.500
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: Δεν ανακοινώθηκαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Ντούκας (Πρέβεζας)
ΕΠΟΠΤΕΣ: Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας) και Χρήστος Μαγιάνης (Άρτας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 54ʼ Γιάμπρουσιτς, 67ʼ Σεντεμέντες, 73ʼ Δημήτρης, 79ʼ Συμεωνίδης, 87ʼ Φλαβίνιο
ΑΠΟΟΒΟΛΕΣ: -

ΤΑ ΓΚΟΛ: Στο 3’ ο Φλαβίνιο σούταρε συρτά λίγο έξω από την περιοχή, ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-0).
Στο 64ʼ ο Δημήτρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Γιάμπρουσιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 67ʼ ο Φλαβίνιο έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1.

ΑΚΥΡΑ ΓΚΟΛ: Στο 8ʼ ο Γιάμπρουσιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, αφού ο δεύτερος επόπτης Μαγιάνης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ.

ΔΟΚΑΡΙΑ: Στο 49ʼ ο Φλαβίνιο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε κόρνερ.

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Νίκος Παντέλης): Συμεωνίδης, Γκουστάβο, Βιτουλαδίτης, Πελαγίας, Ρεπερνέ, Σεντεμέντες, Κολοτούρος, Γιαννιτσανάκης (54ʼ Γκίκας), Τσάγγαρης (22ʼ λ.τρ. Μπουσινάκης), Φλαβίνιο, Ίσραελ Σίλβα (72ʼ΄Αθανασιάδης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Μποντερόνε, Σμαρτ, Μακρυδημήτρης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Περικλής Αμανατίδης): Παπαδόπουλος, Παραράς, Σύρος, Γεωργίου (64ʼ Νούτσος), Καζαντζής, Τόσκας (86ʼ Μουσταφίδης), Πλατέλλας, Νατσούρας, Γιάμπρουσιτς (86ʼ Μαρουκάκης), Δημήτρης, Μαρκομιχάλης.
Στον πάγκο έμειναν οι: Κακαράς, Κουτρουμπής, Καραχάλιος.Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: