Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

BΟΣΔΟΥ: ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Κερκυραίων και των ιδιοκτητών γης για την υλοποίηση του έργου «Παράκαμψη Αεροδρομίου», επεξεργάζεται ήδη νομικό στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΙΝ.
Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου, ενώ πρόσθεσε ότι ενδέχεται να ζητηθεί και η γνωμάτευση και του νομικού συμβούλου του Κράτους, για το κατά πόσο αυτή η εξέλιξη, δίνει την εγγύηση για την κυριότητα της γης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει η δέσμευση του Δήμου, (σύμφωνα με αυτό το συμφωνητικό), της καταβολής και των υπολοίπων χρημάτων μέχρι και το τέλος Μαΐου του 2009.
“Από την πληροφόρηση που έχω μέχρι και αυτήν την στιγμή, το ιδιωτικό συμφωνητικό μιλάει για παραχώρηση της χρήσης της γης. Γι’ αυτό και θέλουμε από νομικής απόψεως να είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Εάν λάβουμε θετική απάντηση, τότε εννοείται πως η εντολή απένταξης, παύει να ισχύει.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί η διαδικασία απένταξης του έργου από τα κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ” τόνισε ο κ. Βόσδου.
Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ κατέληξε με την εξής επισήμανση:
“Εάν ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, το αν ο Δήμος προλαβαίνει να πραγματοποιήσει το έργο, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί τον ίδιο. Θα το διαπιστώσουμε όταν ξεκινήσει το έργο”.
Παράκαμψη Μπενιτσών
Μετά απο σχετικό ερώτημα για την Παράκαμψη Μπενιτσών, ο κ. Βόσδου επανέλαβε ότι “υπήρξε αίτημα από πλευράς αναδόχου της μελέτης για διάλυση της σύμβασης, όπως και σαφής καθυστέρηση των εργασιών.
Είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, θα έχουμε μία εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η μελέτη, για το αν θα συνεχιστεί από το ίδιο μελετητικό γραφείο λαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή αν θα προχωρήσουμε σε μία επαναδημοπράτησης της μελέτης.
Η συνολική μελέτη ενδεχομένως να ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: