Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.Εκεί συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Ιόνιων Νησιών, Αρχιπύραρχο Νάσση Δημήτριο και τον Διοικητή Π.Υ. Νομού Κερκύρας κ. Μπαλοδήμο Γεώργιο. Επίσης συνάντησε και άλλα στελέχη της Π.Υ. καθώς και τους νέους πυροσβέστες.

Ο Νίκος Δένδιας ακολούθως δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας. Θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη χαρά που νιώθω διότι μετά από προσπάθειες ετών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σήμερα σε επίπεδο στελέχωσης, κατ’ αρχήν άριστο.

Πετύχαμε να μετατεθούν στην Κέρκυρα 30 πυροσβέστες και έτσι η Π.Υ. να διαθέτει πάνω από 130 μόνιμα στελέχη επιπλέον δε 91 εποχικούς, γεγονός που σημαίνει ότι έχει πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων. Έτσι σήμερα υπάρχει επαρκής στελέχωση για την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ατυχήματος ή πυρκαγιάς στον Νομό, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο των δυνατοτήτων της Π.Υ. είναι ο επαρκής εξοπλισμός. Σήμερα η Π.Υ. έχει συνολικά μαζί με του Παξούς πάνω από 40 οχήματα, είναι δε αξιοσημείωτο ότι ακόμη και στους Παξούς πετύχαμε πλήρη κάλυψη.

Ο λόγος της επίσκεψής μου είχε δύο στόχους, αφ’ ενός μεν να διαπιστώσω το άριστο ηθικό των στελεχών της Π.Υ. το οποίο έχει ανυψωθεί ακόμη περισσότερο με την άφιξη των νέων πυροσβεστών και αφ’ ετέρου να ευχαριστήσω τα στελέχη της Π.Υ. γιατί ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε ελλιπές προσωπικό, κατόρθωσαν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Η Κερκυραϊκή κοινωνία είναι ευγνώμων απέναντι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και αυτήν την ευγνωμοσύνη ήρθα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να διατυπώσω.

Θέλω επίσης να δηλώσω ότι είμαι πάντοτε δίπλα τους για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, ιδίως να πετύχουμε και άλλο προσωπικό και μάλιστα από νέους Κερκυραίους πυροσβέστες.

Ακόμη, θέλω να επισημάνω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που πετύχαμε μια δημόσια υπηρεσία στην Κέρκυρα, να έχει επιτέλους πλήρη στελέχωση.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ακολουθήσει και η στελέχωση άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών στο Νομό, ο Νίκος Δένδιας απάντησε:

«Θέλω να σας είμαι ειλικρινής, Έχω μια δεύτερη κρυφή σκέψη, δηλαδή να προχωρήσουμε πρώτα στη νομοθέτηση του 101 και μετά να ασκήσουμε τις εντονότατες πιέσεις που απαιτούνται για τη στελέχωση των Υπηρεσιών.

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά που έχουμε στις υπηρεσίες του νομού κατά το μεγαλύτερο μέρος με Κερκυραίους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: