Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


"Ο δικομματικός νεοφιλελευθερισμός δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει λύση, και αυτή βρίσκεται προς τ’ Αριστερά, στην εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ". Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ με αφορμή την αυριανή επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα.

Οπως αναφέρει:

"Το φάντασμα μιας μεγάλης οικονομικής και δομικής κρίσης χτυπά αυτή την περίοδο την πόρτα μας. Κρίση που διαψεύδει τα ιδεολογήματα και τις πρακτικές του νεοφιλελευθερισμού. Αμφισβητεί τη λατρεία του «ιδιωτικού» και της «απελευθερωμένης» «αυτορυθμιζόμενης» αγοράς. Οι κυβερνήσεις, μαζί και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Αφήνουν ανέγγιχτη την κερδοσκοπία και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, φορτώνουν όμως στην κοινωνία τα χρέη και τις ζημιές των τραπεζών και των επενδυτικών οργανισμών.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνήργησαν στην αναπαραγωγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναδεικνύονται. Η αποκάλυψή τους συνοδεύεται από την αποκάλυψη μεγάλων δικομματικών σκανδάλων, με ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο έργο δικαστικών λειτουργών, όταν αυτοί τολμούν να αναδείξουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες για τις υποθέσεις που διερευνούν.

Ο δικομματισμός αμφισβητείται έντονα. Οι προσδοκίες και οι ελπίδες στρέφονται προς τα αριστερά, προς τη δική μας Αριστερά, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται ως δύναμη ουσιαστικής, αγωνιστικής, κινηματικής αλλά και προγραμματικής αντιπολίτευσης.

Βρισκόμαστε σε δοκιμασία. Οι προσδοκίες και οι ελπίδες των πολιτών μας θέτουν νέες ευθύνες. Διεκδικούμε η δημοσκοπική αποδοχή να γίνει καταγεγραμμένη πολιτική αποδοχή. Διεκδικούμε πολιτική λύση με επίκεντρο τις δυνάμεις και το πρόγραμμα της Αριστεράς. Διεκδικούμε, παράλληλα, μια νέα ιδεολογική και αξιακή ηγεμονία της Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη των ιδεών. Να πείσουμε την πλειοψηφία των πολιτών ότι το συλλογικό είναι προτιμότερο του ατομικού, το δημόσιο είναι προτιμότερο του ιδιωτικού, η αλληλεγγύη είναι προτιμότερη της ιδιώτευσης. Να πείσουμε ότι οι αλλαγές που προτείνουμε θα βελτιώσουν τη ζωή όλων. Θα βελτιώσουν τη σχέση των ανθρώπων με τον εαυτό τους, με τον συνάνθρωπό τους και με το περιβάλλον.

Δίνουμε, παράλληλα, τη μάχη της καθημερινότητας. Τη μάχη για να ανακουφιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι από τις συνέπειες της κρίσης με την ενίσχυση του εισοδήματος τους, την μείωση της φορολογίας, τη στήριξη της απασχόλησης, την άρση των συνεπειών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Σημαντική στιγμή στη δράση μας, εδώ στην Κέρκυρα, αποτελεί η αυριανή (Πέμπτη 16 Οκτωβρίου) επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξη Τσίπρα στο νησί μας. Στο επίκεντρο της επίσκεψης έχουμε θέσει τα σημαντικά χρονίζοντα θέματα της Κέρκυρας, προβλήματα εργασιακά, προβλήματα υποδομών, προβλήματα περιβαλλοντικά, προβλήματα ανάπτυξης.

Θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, των Δικαστικών Υπαλλήλων, με τα Προεδρεία του Εργατικού Κέντρου και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ. Θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Θα επισκεφθεί το απόγευμα (6.00 – 7.00 μ.μ.) την Λευκίμμη (περιοδεία στους Ριγγλάδες). Και βεβαίως η κεντρική πολιτική ομιλία, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο.

Καλούμε όλους τους Κερκυραίους και Κερκυραίες να δώσουν το παρόν στην κεντρική αυτή πολιτική μας εκδήλωση.

Ο δικομματικός νεοφιλελευθερισμός δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει λύση, και αυτή βρίσκεται προς τ’ Αριστερά, στην εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: