Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Την έντονη ανησυχία του για τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελληνική αγορά, εκφράζει με επιστολή του Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε. Ελλάδος Γ. Χονδρογιάννης.
Ειδικότερα, αναφέρει:
Αξιότιμε κ.Υπουργέ ,
Επιτρέψτε μου στην παρούσα επιστολή να εκφράσω ,ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε. Ελλάδος ,την έντονη ανησυχία μου για τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελληνική αγορά.
Οι τράπεζες ,για τη σωτηρία των οποίων η κυβέρνηση ενήργησε άμεσα και στη σωστή κατεύθυνση ,κάθε άλλο παρά διευκολύνουν στην παρούσα δύσκολη συγκυρία ,τις επιχειρήσεις.
Εκτός του ότι δεν χορηγούν κεφάλαια κίνησης ,ζητούν και δυσμενείς για τους δανειολήπτες αλλαγές στους όρους υφισταμένων δανειακών συμβάσεων ,επιβαρύνοντας έτσι περισσότερο το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξάνονται οι ακάλυπτες επιταγές και να πλήττονται αλυσιδωτά όλες οι κατηγορίες των επιτηδευματιών ,αλλά και των εργαζομένων σε αυτούς ,αυξάνοντας τον κίνδυνο της έκρηξης της ανεργίας.
Θεωρώ ότι σε αυτό το περιβάλλον βασική φροντίδα θα πρέπει να είναι η αποτροπή μιας οικονομικής ύφεσης ,η οποία θα πλήξει καίρια όλους ,επιχειρήσεις ,νοικοκυριά ,καταναλωτές.
Σας παρακαλώ λοιπόν ,στο πλαίσιο του θεσμικού σας ρόλου ,να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου η απαράδεκτη αυτή τακτική των Τραπεζών να αλλάξει.
Παράλληλα, επιτρέψτε μου να προτείνω να παραταθεί για τουλάχιστον έξι μήνες η ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο ,μέχρις ότου αποκατασταθεί η λειτουργία της αγοράς και η ρευστότητα των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: