Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ


Eνώ οι εκπρόσωποι των 15μελών των Γενικών Λυκείων της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να αναστείλουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν (πιθανόν μεθαύριο) στα μαθήματα, εντύπωση προκάλεσε η “υποδοχή” που επεφύλαξαν στον βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους, μαθητές στην είσοδο των Ε.Λ. όταν αυτός επιχείρησε να τους συναντήσει και να συνομιλήσει μαζί τους (συνοδευόταν από στελέχη της Ν.Ε. και της νεολαίας του κόμματος).
Οι μαθητές όχι μόνο δεν επέτρεψαν την είσοδο στα στελέχη του ΚΚΕ, αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να δοθεί κομματική απόχρωση στον αγώνα τους.
Επιπρόσθετα, κάλεσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων, από τη στιγμή που γνωρίζουν τα αιτήματά τους, να αγωνιστούν για την επίλυσή τους.
“Δεν ήταν φιλικοί”Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε πως δεν αντιμετωπίστηκε με φιλικό τρόπο από τους μαθητές, αν και όπως είπε, “το κόμμα του συμπαραστέκεται πάντα στους μαθητικούς αγώνες και θα συνεχίσει να το κάνει αφού τα αιτήματα τους είναι πραγματικά και πλήττουν ουσιαστικά το χώρο της εκπαίδευσης”.
Διαμαρτυρία στην παρέλαση
Στις δεσμεύσεις που έλαβαν από τις τοπικές αρχές στην πρόσφατη σύσκεψη στη Νομαρχία, δηλαδή για ουσιαστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία και την υποδομή των Γενικών Λυκείων, στάθηκαν οιν εκπρόσωποι των 15μελών.
Αύριο θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση με θέμα την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.
Οπως ακόμη ανέφεραν, για αύριο έχουν προγραμματίσει να βρεθούν δίπλα από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ στο τέλος της θα πραγματοποιήσουν και πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει με καθιστική διαμαρτυρία στο Πεντοφάναρο.
"Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις δεν αποτελούν βεβήλωση της Εθνικής Επετείου. Αντίθετα τιμάται ο αγώνας των προγόνων μας με αγώνα. Η έκκληση για τη συμμετοχή στην πορεία είναι προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ δεν θα εμποδιστεί κανένας μαθητής που επιθυμεί να συμμετάσχει κανονικά στα τμήματα που θα παρελάσουν». Σε κείμενο που έδωσαν σε δημοσιότητα οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων, επισημαίνουν και τα εξής:
“Πέρα από τα προβλήματα σχολικών υποδομών, θέλουμε να πούμε στους μαθητές, τους καθηγητές, την κοινωνία, ότι οι μαθητές κυρίως των Λυκείων, έχουν σταματήσει να είναι παιδιά, έχουν σταματήσει να συζητούν, να επικοινωνούν, να σκέφτονται.
Πότε μπορεί κάποιος μαθητής να διαμορφώσει την προσωπικότητά του; Τα σχολεία δεν μας εμπνέουν, διαφωνούμε με το εκπαιδευτικό σύστημα αφού πρέπει να κριθεί όλη η γνώση μας μέσα με τρεις ώρες. Πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφράσουμε τη διαφωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: