Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α.


“Προσβάσιμες διαδρομές κοινωνικής ένταξης ΑΜΕΑ” ήταν το θέμα ημερίδας που διοργανώνει το απόγευμα στην Κέρκυρα η Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ. Για το σκοπό αυτό στο νησί βρέθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές.
Με το Νομάρχη
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής με το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο (παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Aντιδήμαρχο Kερκυραίων Σπύρο Ζουμπουλίδη και άλλων συνεργατών από το κίνημα των ΑμεΑ), έγινε μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας κατάκτησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στην ελληνική τοπική κοινωνία και του επιπέδου αναγνώρισής τους από την ελληνική πολιτεία.
Παρά τα πολλά βήματα προόδου που έχουν γίνει στον τομέα αυτό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για να αποκτήσουν τα ΑμεΑ όλα τα δικαιώματά τους που θα τους καταστήσουν στην πράξη ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.
Ο κ. Βαρδακαστάνης επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη αυστηρού ελέγχου της τήρησης των νόμων και των κανονισμών που αναφέρονται ιδιαίτερα στα θέματα προσπελασιμότητας, με προσωποποίηση των όποιων ευθυνών από την παραβίασή τους.
Συνέντευξη τύπου
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βαρδακαστάνης εκτίμησε ότι αυτή την περίοδο, ο χώρος των ΑΜΕΑ πλήττεται ιδιαίτερα και πρόσθεσε ότι απαιτείται από όλες τις αρχές να λαμβάνονται μέτρα εγγύησης και διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών, της κοινωνικής προστασίας.
“Δεν αρκεί η εγγύηση των καταθετών ή των διατραπεζικών δανείων. Πρέπει να υπάρξει και μια άλλη πολιτική προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού”.
Εκεί δοκιμάζεται η πολιτεία” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αναμένει από κυβέρνηση-κόμματα να διατυπώσουν προγραμματικές και θεσμικές θέσεις και προτάσεις που να διασφαλίζουν τα ΑΜΕΑ.
Ο κ. Βαρδακαστάνης σημείωσε ακόμα πως στόχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ, είναι να αφυπνιστεί το αναπηρικό κίνημα.
•Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ είχε επίσης συνάντηση με το Δήμαρχο Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: