Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

Ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα: «Εργατικές Κατοικίες στον Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας» κατέθεσαν από κοινού η βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Εύη Χριστοφιλοπούλου, στις 24.10.2008.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Αντί να ενισχύει το κατασκευαστικό έργο του ΟΕΚ όπως οφείλει, η κυβέρνηση το απαξιώνει καθημερινά τόσο με την ελαχιστοποίησή του όσο και με τον τρόπο που το διεξάγει. Στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, στο Δήμο Παρελίων Κέρκυρας, έχουν δημοπρατηθεί για να ανεγερθούν 176 εργατικές κατοικίες, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής του Ο.Ε.Κ.

Η σύμβαση μεταξύ του Ο.Ε.Κ. και του αναδόχου – κατασκευαστή του έργου υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2007. Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η υλοποίηση του έργου παρουσιάζει καθυστερήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω καθυστέρηση απόκτησης στέγης για τους δικαιούχους του Ο.Ε.Κ.


Επιπλέον έχει προκύψει άλλο ένα σοβαρό ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Α. Σελλιανάκης με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 23-4-2008, προσκαλούσε τους άστεγους δικαιούχους στεγαστικής συνδρομής από τον ΟΕΚ, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν απογραφικό δελτίο (Αίτηση), ώστε να λάβουν μέρος στην διανομή, με κλήρωση, των κατοικιών που ανεγείρει ο Οργανισμός στην πόλη της Κέρκυρας. (Οικισμός: ΚΕΡΚΥΡΑ V). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε οριστεί για το διάστημα από 5-5-2008 έως 4-7-2008.

Ωστόσο, και δεδομένου του γεγονότος ότι η Κέρκυρα αποτελεί νομό με έντονη τουριστική δραστηριότητα, η προαναφερθείσα προθεσμία που είχε οριστεί, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δημιούργησε πλήθος αντικειμενικών δυσκολιών στην ενημέρωση και τελικά στην συμμετοχή στην διαδικασία, των δικαιούχων του νομού. Αποτέλεσμα όλων τούτων, ήταν να υποβληθούν μόλις 623 αιτήσεις, ενώ καθημερινά εκφράζεται το αίτημα από σημαντικό αριθμό δικαιούχων για τον ορισμό νέας προθεσμίας από τον ΟΕΚ, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις.


Κατόπιν τούτων,


Ερωτάται η κ. Υπουργός


Ποιο ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής των εργατικών κατοικιών στον Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας;
Δόθηκαν παρατάσεις και ποιες ακριβώς; Ποια είναι σήμερα η αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσής τους;
Ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι της καθυστέρησης του έργου;
Ποιες είναι οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσετε στη συνέχεια;
Έχουν προστεθεί νέα αντικείμενα στη σύμβαση και αν ναι, ποια είναι αυτά και ποιο το κόστος τους;
Έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα από τη σύμβαση και αν ναι ποια είναι αυτά και ποιο το κόστος τους;
Για ποιους ακριβώς λόγους συνέβησαν όλα τα ανωτέρω;
Προτίθεστε να ορίσετε νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των δικαιούχων που δεν είχαν προλάβει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως τις 4-7-2008, να συμμετάσχουν τελικά στη διαδικασία;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: