Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Εργασιακά προβλήματα στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας διαπίστωσαν σήμερα μέλη του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν (φωτο) με τον Πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Β.Δ. Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων και ενημέρωσης της ΝΕ ΠΑΣΟΚ σε όλους τους κρίσιμους χώρους εργασίας του Νομού.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ευθύμιο Μπατσομίτη, οι εργαζόμενοι του Λιμενικού σώματος στην Κέρκυρα εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες:
Συγκεκριμένα:
Το προσωπικό που υπηρετεί στο Λιμενικό σώμα στην Κέρκυρα φτάνει μόλις το 50% του κανονισμού (οργανογράμματος) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής εκτέλεση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου. Επίσης το σύστημα των προσλήψεων μετά το 2005 άλλαξε με την προσθήκη της γνωστής (γαλάζιας) συνέντευξης που οδηγεί στην αναξιοκρατία.
•Μόνο ένα σκάφος ( του Λιμενικού σώματος βρίσκεται σε λειτουργία για να καλύπτει όλη την περιοχή της Κέρκυρας σε 24ωρη βάση, συμπεριλαμβανομένων των στενών της Αλβανίας.
Τα άλλα 4 υπάρχοντα σκάφη δεν λειτουργούν λόγω βλαβών και δεν επισκευάζονται λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών λόγων!
•Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας δεν διαθέτει κανένα όχημα τύπου Jeep για να ανταποκριθεί σε επείγοντα περιστατικά.
•Η Κέρκυρα δεν έχει χαρακτηρισθεί παραμεθόριος περιοχή παρότι είναι γνωστά τα προβλήματα που προκύπτουν από την γειτνίαση με την απέναντι Αλβανία. Ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα δεν μπορούν να κάνουν χρήση κάποιων σχετικών ευεργετικών διατάξεων και οικονομικών ωφελημάτων.
• Το Λιμενικό σώμα υπάγεται ακόμα στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, τη στιγμή που τόσο η Αστυνομία όσο και το Πυροσβεστικό σώμα έχουν πάψει να υπάγονται σε αυτό το καθεστώς.
•Ο χώρος κράτησης των λαθρομεταναστών θυμίζει τριτοκοσμική χώρα: διαστάσεων 3 Χ 5, χωρίς φωτισμό και εξαερισμό, αποτελεί όνειδος για την πολιτισμένη Κέρκυρα.
• Το σύστημα ασφαλείας του λιμενικού χώρου, το περίφημο και πανάκριβο C4I, δεν λειτουργεί λόγω υποστελέχωσης.
• Η κατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λιμεναρχείο είναι επιεικώς απαράδεκτη και, μολονότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ΟΛΚΕ εισπράττει ετησίως περίπου 1 εκατ. Ευρώ ως λιμενικά τέλη, δεν δαπανά ως οφείλει και ως έχει εντολή από το ΥΕΝ ούτε τα ελάχιστα για τη συντήρηση τόσο του κτιρίου όσο και των σκαφών του Λιμενικού σώματος.

Ο Γραμματέας της Ν/Ε Χρυσόστομος Μπούκας και τα άλλα μέλη της Ν/Ε είχαν μια αποδοτική και εκτενή συζήτηση με τους εργαζόμενους, κατέγραψαν τα σημαντικά προβλήματα της υπηρεσίας. Θα επεξεργαστούν συγκεκριμένες θέσεις για την αντιμετώπισή τους.

•Το πρόγραμμα επαφών της Ν/Ε Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με συνάντηση των μελών της με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, με το Σύλλογο εργαζομένων στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας καθώς και με το Σύλλογο Εργαζομένων στις Φυλακές Κερκύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: