Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΝΕ-ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Ν.Σ. της ΚΝΕ και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία για τις μαθητικές καταλήψεις.
Η ΚΝΕ υποστηρίζει ότι το τοπικό συμβούλιο νέων “εμφανίστηκε ξαφνικά για να λειτουργήσει ουσιαστικά ως προξενήτρα ανάμεσα στο μαθητικό κίνημα και την κυβερνητική πολιτική”.
Αναφέρει επίσης και τα εξής:
Στόχος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. είναι να καταστείλουν τους μαθητικούς αγώνες. Ξαφνικά τους ένοιαξε για τους αγώνες των μαθητών. Που ήταν όμως τόσο καιρό που η κυβέρνηση κατηγορούσε τις κινητοποιήσεις ότι είναι της «μόδας’.
Τα τοπικά συμβούλια νέων δεν στηρίζουν σε καμία περίπτωση τους αγώνες των μαθητών. Στηρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης και μόνο. Είναι ένα μέτρο που είχε προσπαθήσει να περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το προωθεί τώρα και η ΝΔ με σκοπό την «κατάργηση» των συνδικαλιστικών οργάνων των νέων, των μαθητών, των φοιτητών των εργαζομένων”.

Δεν είμαστε
κομματικό όργανο

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ν. Καλόγερου ο οποίος σημείωσε πως το ΤΟΣΥΝ δεν είναι κομματικό όργανο, αλλά πολιτικός φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
“Το Δημοτικό συμβούλιο νέων είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των νέων του τόπου μας”πρόσθεσε.
Οσο για την προχθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία, επεσήμανε τα εξής:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερκυραίων ύστερα από επαφές με τους μαθητές των σχολείων της Κέρκυρας προέβη στην πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους Θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας, Νομαρχία, Δήμο Κερκυραίων, Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης σε κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των μαθητών των Σχολείων.
Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν όλοι οι φορείς μαζί, συντονισμένα, να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και σε μια κοινή συνεργασία να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που τόσα χρόνια ταλανίζουν των μαθητικό κόσμο του τόπου μας.
Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών και των θεσμικών φορέων κινήθηκε σε ωφέλιμο επίπεδο και δόθηκε η υπόσχεση για εντονότερες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων με σκοπό να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες στα σχολεία μας αλλά κυρίως για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: