Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γ.Γ. Νέας Γενιάς και Επιμελητηρίων

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και 15 Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό Μνημόνιο που αφορά στην ανάπτυξη των 80 θυρίδων νεανικής Επιχειρηματικότητας που έχουν ήδη ιδρυθεί και λειτουργούν, μέσα από την αρωγή και την συνεργασία των Επιμελητηρίων που είναι ο θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας.
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κύριο Π. Σκλιά και τους εκπροσώπους των 15 Επιμελητηρίων.
Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας, πιστεύοντας στη Νέα Γενιά και στην ανάγκη να δημιουργηθούν γι' αυτήν, εναλλακτικοί δρόμοι, μέσα από την ενημέρωση και την παροχή των απαιτούμενων γνώσεων, συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χονδρογιάνης αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
" Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας που εφαρμόζει το Επιμελητήριο της Κέρκυρας, υπέγραψα σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που αφορά στην συμβολή των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη και βελτίωση της λειτουργίας των θυρίδων νεανικής Επιχειρηματικότητας που εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους στην χώρα.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να προσφέρουμε το σύνολο της πληροφορίας για την Επιχειρηματικότητα στην τοπική κοινωνία και φυσικά στους νέους και τις νέες του τόπου μας.
Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην αρχή μιας νέας νοοτροπίας και μιας σύγχρονης αντίληψης που συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, η οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει την δεξιότητα, τις ικανότητας και το ελεύθερο πνεύμα της Νέας Γενιάς οδηγώντας έτσι στην δημιουργία και την προκοπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: