Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΕ

Eπιτυχημένη θεωρείται η σημερινή κινητοποίηση των επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων του νομού, στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, καθώς τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά.
Τα αιτήματα των ΕΒΕ είναι οι δυσμενείς όπως υποστηρίζουν, ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό καθώς και η οικονομική κρίση που πλήττει χρόνια τώρα τα επαγγέλματα του κλάδου τους
Το πρωί διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.
Συμπαράσταση εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ χαρίζει χρήματα στους τραπεζίτες, δεν δίνει στο λαό τις παροχές που θα όφειλε.
“Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες οδηγούνται μαθηματικά στο κλείσιμο, αφού από τη μια θεωρούνται φοροφυγάδες και από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν μια σκληρή φορολογική πολιτική.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Π. Τσιτσές, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συμμετοχή στην απεργία ε στο στοιχείο της οικονομικής κρίσης, καθώς και στη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες.
“Μας άλλαξαν τα φώτα με το φορολογικό, τα τεκμήρια” τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπ. Κομιανός που τόνισε ότι οι ακάλυπτες επιταγές και τα γραμμάτια συσσωρεύονται χρόνο με το χρόνο.
Οι ΕΒΕ πραγματοποίησαν και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: