Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ



Πολιτικές δεσμευτικές για αναδιανομή του εισοδήματος και για στήριξη των Περιφερειών της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ζητά το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γ.Καλούδης με αφορμή τη σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση.


Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

"Η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Είναι μεγαλύτερη από αυτήν του κραχ του 1929 των Η.Π.Α. γιατί τότε:
· Δεν υπήρχε παγκοσμιοποίηση με συγκοινωνούντα δοχεία τα χρηματιστήρια και τους κερδοσκόπους
· Περιορίστηκε μόνον στις Η.Π.Α.
Μαζί κατέρρευσε η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού, βασικός πυλώνας του οποίου ήταν η αυτορρύθμιση των αγορών και η απέχθεια για κάθε κρατική ανάμειξη.
Τώρα, οι κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού, έγιναν επαίτες της ......κρατικής παρέμβασης και των κρατικοποιήσεων ........ των Τραπεζών!
Δικαιώνονται η ιδεολογική θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Αριστεράς του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Σταθερά υποστηρίζαμε την σταθερή και αρμονική συνύπαρξη τριών τομέων της οικονομίας:
· του ιδιωτικού
· του δημόσιου και
· του κοινωνικού (συνεταιρισμοί, δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις κ.α).
Θυμίζω ότι σταθερά τις υποστήριζα και το 1999, όταν φούσκωνε η φούσκα του χρηματιστηρίου απέτρεπα, με δημόσιες δηλώσεις μου τον κόσμο από εκείνη την απάτη.
Αντιστάθηκα, όχι μόνον με δημόσιες δηλώσεις μου, αλλά και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο ξεπούλημα, το 1997, της ακμάζουσας και κερδοφόρας (120 δισεκατομμύρια δραχμές καθαρά κέρδη κάθε χρόνο) κρατικής ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην ΠΙΣΤΕΩΣ του κ. Κωστόπουλου.
Μετά τη στήριξη των πανίσχυρων καπιταλιστών, ζητάμε να γίνουν πολιτικές δεσμευτικές για αναδιανομή του εισοδήματος και για στήριξη των Περιφερειών της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: