Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ



Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τα έργα πεζοδρόμησης που εκτελεί ο Δήμος Κερκυραίων στο Μαντούκι. Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος μετά την σημερινή επίσκεψή τους στο εργοτάξιο, δήλωσαν αισιόδοξοι για οριστική παράδοση του έργου τον επόμενο μήνα ή το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος το έργο βρίσκεται στα μέσα της κυβόστρωσης, έχει γίνει τσιμεντόστρωση σ’ ολόκληρο τον εσωτερικό του Μαντουκιού, αποκαθιστάται πλήρως και το δίκτυο σε επίπεδο φρεατίων ενώ υπάρχει και συνεργασία με τους παρόδιους ιδιοκτήτες.
Τα πεζοδρόμια έχουν επίσης ολοκληρωθεί.
Από τον Ιούνιο που ξεκίνησε το έργο, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει στην περιοχή, ξεπερνώντας ποικίλες δυσκολίες και πολλές ιδιαιτερότητες, ακόμη και με τα υψόμετρα των φρεατίων και τις εισόδους των αγωγών.
Δεν είναι αληθής η πληροφορία που διαχύθηκε, ότι στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου ήταν και παρεμβάσεις στις φατσάδες των παρόδιων σπιτιών. Το πρόγραμμα δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.
Αντίθετα, εμείς προτείναμε στα υπόλοιπα του Γ’ ΚΠΣ να ενταχθεί και ο αστικός πυρήνας του Μαντουκιού, η Γαρίτσα και ο Ανεμόμυλος. Ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση”.

Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιδήμαρχιος Γ. Μάμαλος που δήλωσε ευχαριστημένος με την ποιότητα και την ταχύτητα που εκτελείται το έργο.
Ως τη λήξη του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Το δύσκολο μέρος, η ισοπεδωτική στρώση μπετόν έχει ολοκληρωθεί. Το ίδιο και το αλφάδιασμα των φρεατίων. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.
Δίνω συγχαρητήρια τόσο στον επιβλέποντα όσο και στον επικεφαλής των συνεργείων, άλλωστε έχουν δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής και στις παρεμβάσεις στη Γαρίτσα.
Η κινδυνολογία γύρω από τα έργα είναι επικίνδυνη. Τα έργα θα αποπερατωθούν εντός των προθεσμιών και κυρίως σωστά. Αυτό έχει σημασία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: