Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ


Ο συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την λήψη προληπτικών μέτρων του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου το οποίο συνήλθε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι Δήμων του νομού μας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου, της Αγροφυλακής, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Λιανάκης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σπύρος Λυκούρης, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ανδρέας Πανδής και Στάθης Βασιλάκης καθώς και του Δήμου Κερκυραίων Αλέκος Μιχαλάς, εκπρόσωπος της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας της Νομαρχίας, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Νομάρχης στην τοποθέτησή του συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και το αποτελεσματικό της έργο όσον αφορά την πρόληψη του κινδύνου εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και τόνισε ότι με τον κατάλληλο συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων και των πολιτών, τα αποτελέσματα της πρόληψης πλημμύρων μπορούν να είναι αντίστοιχα.

Ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης αλλά και από τους πολίτες να μεριμνήσουν έγκαιρα για τον καθαρισμό των φρεατίων. Επίσης επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση και στον τομέα του καθαρισμού των ρεμάτων από τα φθαρτά υλικά.

Ο Νομάρχης ζήτησε τέλος από τους εκπροσώπους των Δήμων να μεριμνήσουν ώστε κυρίως στις κατοικημένες περιοχές να καθαριστούν τα φρεάτια και παράλληλα όπου εντοπίζονται φαινόμενα καταπάτησης και μπαζώματος μικρών ρεμάτων από πολίτες να ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: