Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Ενώ τα Λύκεια της πόλης συμπλέοντας με το πανελλαδικό φαινόμενο των ημερών (και κάθε φθινοπωρινής περιόδου), τελούν υπό κατάληψη, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Χρ. Ανθης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα ,για επιχειρούμενη απο εξωσχολικά άτομα προσπάθεια να διακινήσουν ουσίες στα υπό κατάληψη σχολεία.
Μέχρι χθες το μεσημέρι υπο κατάληψη τελούσαν το 1ο, 2ο, 3ο και 5ο, Ενιαίο Λύκειο το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό Λύκειο.
Οι μαθητές προβάλλουν μια σειρά αιτημάτων όπως η βελτίωση των υποδομών, η κατάργηση της βάσης του 10, η χρηματοδότηση της παιδείας κλπ.
Δεν είναι λύση η κατάληψη
"Οι καταλήψεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές Εχουν παρεισφρήσει εξωσχολικοί και γίνεται προσπάθεια διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν μπορούν 2-3 μαθητές να αντιμετωπίσουν τους αετονύχηδες που καραδοκούν ”, σχολίασε ο περιφ. διευθυντής εκπαίδευσης.
Ανέφερε ότι βρίσκεται σε γραμμή συνενόησης με τη Αστυνομική Διεύθυνση και ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια περιφρούρησης της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών. Δεν είναι στόχος μας η αστυνομοκρατία και η τιμωρία αλλα να προλάβουμε τα χειρότερα” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανθης υποστήριξε ότι οι καταλήψεις οδηγούν “σε παραγωγή αλητείας απο πλευράς εξωσχολικών και κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματα.
“Είναι πανηγύρι”
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο περιφ. διευθυντής εκπαίδευσης υπογράμμμισε ότι το φαινόμενο των καταλήψεων έχει ουσιαστικά μετεξελιχθεί σε ένα είδος πανηγυριού που γίνεται κάθε χρόνο, ενώ συνόψισε με τα εξής:
Η κάθε γενιά θεωρεί ότι υπολείπεται της προηγούμενης αν δεν κάνει και μια κατάληψη.Δεν μπορούμε να πάμε σε μια σύγχρονη ευρωπαική κοινωνία με όρους μεσαίωνα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: