Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωση αλλά με μερικούς μήνες καθυστέρηση σε σχέση με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, βρίσκεται η εργολαβία κατασκευής του νέου Νοσοκομείου.
Αυτό διαπίστωσαν, το πρωί κατά την επίσκεψή τους στο εργοτάξιο και την περιήγησή του σε όλους τους χώρους του, ο Βουλευτής Ν. Δένδιας, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αλέξης Μαρτζούκος και ο πρόεδρος του ΓΝΚ Ι. Μαντζαρόπουλος. Παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μάκης Σκορδίλης και ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης.


Την ενημέρωση για την πορεία του έργου έκαναν εκπρόσωποι της ΔΕΠΑΝΟΜ και της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη διαπίστωσαν:

1. Προχώρησαν οι εργασίες στους τέσσερις ορόφους του υπό κατασκευή Νοσοκομείου σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.
2. Ο εξοπλισμός του λεβητοστασίου στο δεύτερο υπόγειο έχει εγκατασταθεί σε ποσοστό 50% ενώ μέσα στις επόμενες μέρες παραλαμβάνεται και εγκαθίσταται στο σύνολό του.
3. Εγκαταστάθηκε στην ταράτσα του κτιρίου το σύνολο του εξοπλισμού για τον κλιματισμό.
4. Κατεδαφίστηκε και το τελευταίο κτίριο στα απαλλοτριωμένα κτήματα που προστέθηκαν στο οικόπεδο του νέου Νοσοκομείου.
5. Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες στο πρώτο υπόγειο, στο ισόγειο και στο συγκρότημα των εξωτερικών ιατρείων και των χειρουργείων.
6. Επαναβεβαιώθηκε ότι είναι διαθέσιμος (φυλάσσεται από τη ΔΕΠΑΝΟΜ) ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός στο σύνολό του.
7. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο βρίσκεται το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδρύματος.
8. Στο εργοτάξιο απασχολούνται πάνω από 110 άτομα ενώ συνεργεία εργάζονται και στον περιβάλλοντα χώρο.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά την επίσκεψη ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική πρόοδο που διαπίστωσε στο έργο μετά την τελευταία επίσκεψη εκεί τον περασμένο Αύγουστο, σημείωσε ότι είναι αδύνατη η ολοκλήρωση του έργου εντός του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος και εκτίμησε ότι "είμαστε μεν στην τελική ευθεία κατασκευής του έργου αλλά θα χρειαστούν ακόμη μερικοί μήνες του 2009 για την ολοκλήρωσή του".
Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκαναν τόσο ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αλέξης Μαρτζούκος.
Ο Νίκος Δένδιας περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ταχύτατη πρόοδο των εργασιών.
Ο Βουλευτής δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε παρά πολύ μεγάλη πρόοδος του έργου σε σχέση με την προηγούμενη κοινή επίσκεψη με τον κ. Νομάρχη.
Από την εξέλιξη των εργασιών γίνεται σαφές ότι θα έχει ολοκληρωθεί άνω του 90% του έργου μέχρι το τέλος του 2008.
Βεβαίως συμφωνήθηκε από όλους η τακτική παρακολούθηση του έργου μέχρι και την ολοκλήρωσή του μέσα στο 2009.»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΚ
Ικανοποίηση από την πορεία των εργασιών, στο εργοτάξιο του νέου νοσοκομείου εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΙΣΚ Αλεξ. Μαρτζούκος.
Όπως τόνισε, διαπίστωσε ότι έχουν γίνει πολλές και σημαντικές εργασίες στο εργοτάξιο, καθώς οι όροφοι έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 90%.
“Είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με όσα βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.
Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι τεχνικής φύσεως, γρήγορα μπορούν να ξεπεραστούν.
Ο κερκυραϊκός λαός θα μπορέσει σύντομα να έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο και άνετο νοσοκομείο, με νέες μονάδες” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: