Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΑΜΕΑ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ" ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ...


Την έντονη αντίδραση του Ν.Σ. ΑΜΕΑ, προκάλεσε περιστατικό “απεγκλωβισμού” Βρετανού τουρίστα με αναπηρικό αμαξίδιο, στην πάνω πλατεία( φωτο).
Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Α. Σκούπουρα, ο Βρετανός βρέθηκε αποκλεισμένος πίσω από κάδους απορριμάτων, ενώ η ράμπα πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ ήταν κατειλημμένη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η εθελοντική βοήθεια μαθητών γυμνασίου και του προέδρου του Συλλόγου Α. Σκούπουρα για τον ''απεγκλωβισμό'' του τουρίστα που σημειωτέον είχε μεταφέρει το ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο από την πατρίδα του.
“Επί μισή ώρα, ο Βρετανός ήταν σε απελπιστική κατάσταση και η σύζυγός του έκανε γύρους για να βρεί τρόπο να κατεβούν στο οδόστρωμα αφού η ράμπα που είχαν χρησιμοποιήσει είχε ήδη καλυφθεί από αυτοκίνητο.
Με την βοήθεια μαθητών τραβήξαμε τους κάδους για να περάσει ενώ για την ψυχολογία του δεν υπάρχουν λόγια
” τόνισε ο κ. Σκούπουρας, επισημαίνοντας και τα εξής:
“Στην Ενωμένη Ευρώπη πλέον των 70 εκατομμυρίων πολιτών με αναπηρία αναζητούν προσβάσιμους τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.
Η Κέρκυρα σε πείσμα όλων αυτών συνεχίζει να τους αγνοεί και όταν αυτοί τολμούν να την επισκεφτούν απογοητεύονται και γίνονται οι χειρότεροι πρεσβευτές του τουριστικούς της προϊόντος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: