Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΤΕΔΚ

Απορρίπτει ως "αβάσιμη και ανεφάρμοστη" την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαβιβάστηκε μέσω ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚ.
Στο ψήφισμα που εξέδωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, αναφέρει τα εξής:
1. Εμμένουμε στις αποφάσεις των πρόσφατων συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ , θεωρώντας επιβεβλημένη τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας . Αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση σήμερα αδυνατεί να εκπληρώσει τους στόχους της .
2. Απορρίπτουμε την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας διαβιβάστηκε μέσω ΚΕΔΚΕ, ως πρόχειρη, αβάσιμη και ανεφάρμοστη για τις ιδιαιτερότητες του Νομού της Κέρκυρας .
3. Η Διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι συνολική ώστε η Κεντρική Διοίκηση να αποκτήσει επιτελικό χαρακτήρα και να αποκεντρωθούν οι λοιπές αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
4. Θα προχωρήσουμε σε διάλογο και δημόσια διαβούλευση επί του θέματος με βάση τις προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών , όταν αυτές ανακοινωθούν , και εφόσον διασφαλιστούν οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ.
5. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι η διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας των μικρών μας νησιών
( Παξοί, Οθωνοί , Ερείκουσα και Μαθράκι )

Δεν υπάρχουν σχόλια: