Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΕ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


Τις καταρχήν απόψεις του τοπικού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου στη Λευκίμμη, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε στην Επιτροπή των καθηγητών του ΕΜΠ που διερευνά το θέμα αυτό.

Κατά τη συνάντηση των δυο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των καθηγητών, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στα Γραφεία του Επιμελητηρίου, μετά τη γενική ενημέρωση, ο κ. Νίκος Σπίγγος, αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό γεγονός την επίσκεψη της Επιτροπής του ΕΜΠ στο ΤΕΕ, επεσήμανε τα εξής:

* Για την κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου στη Λευκίμμη απαιτείται να υπάρξει μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία διότι αλλάζουν τα δεδομένα του χωροταξικού και του γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον Νομό της Κέρκυρας.



* Η διερεύνηση της χωροθέτησης από την επιτροπή του ΕΜΠ θα πρέπει να θεωρήσει ως δεδομένο ότι αυτή η λύση είναι η βέλτιστη για το νησί. Αυτό όμως θα πρέπει να τεκμηριωθεί επιστημονικά και προς αυτή την κατεύθυνση το ΤΚ/ΤΕΕ θα συμβάλλει με συμβουλευτική Ομάδα Εργασίας, εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις.



* Όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες για την αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου πρέπει να εκτελεστούν με το δεδομένο ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα κατασκευή πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τουριστικής και όχι μόνο κίνησης.



* Υπάρχει αναγκαιότητα να μελετηθεί το σύνολο των απαιτούμενων έργων στη βάση των αλλαγών που θα επέλθουν στο χωροταξικό σχεδιασμό όλου του νησιού. Κυρίως θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση για την ολοκλήρωση του Άξονα Βορρά – Νότου.



Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:

Από το ΕΜΠ:

Οι καθηγητές κ. Ι. Πολύζος (Αντιπρύτανης) και Ι. Γκόλιας, ο επικ. καθηγητής κ. Μ. Καρλαύτης, ο αν. καθηγητής κ. Κ. Χατζημπίρος, οι ειδικοί σύμβουλοι κα Σ. Αυγερινού, καθηγήτρια και Γ. Τσιαμπάος, αν. καθηγητής και οι συνεργάτες κ. Π. Σαμαρίνης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Υποψ. Δρ. ΕΜΠ, Μ. Πανδής και Α. Ζήβας, Αρχιτέκτονες.

Από το ΤΕΕ:

Ο Πρόεδρος κ. Ν. Σπίγγος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπ. Κορωνάκης και τα μέλη της Δ.Ε κ. Α. Ρίγγας και Γ. Αρμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: