Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ


Την τοπική υπηρεσία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μάκη Σκορδίλη προκειμένου να ενημερωθεί για την διακοπή χορήγησης φαρμάκων σε 14 χιλιάδες ασφαλισμένους του δημοσίου στην Κέρκυρα.

Ο Νομάρχης εξήγησε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας ότι δέχεται καθημερινά διαμαρτυρίες συνταξιούχων για τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων και ζήτησε διευκρινήσεις για τα πραγματικά αίτια της δημιουργίας του προβλήματος στην Κέρκυρα.

Τόσο ο προϊστάμενος κ. Ηλίας Ράπτης όσο και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΔ στην Αθήνα με τον οποίο ο Νομάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά, σημείωσαν ότι η διαδικασία εξόφλησης των φαρμακείων είναι συνήθης και καθυστερεί 2 έως 3 μήνες λόγω της υποχρέωσης έκδοσης ενταλμάτων και ελέγχου τους από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών. Τόνισαν ακόμη ότι η κατανομή των πιστώσεων από τον ΟΠΑΔ στις κατά τόπους υπηρεσίες γίνεται ταυτόχρονα, ότι όλα τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα εξοφλούνται ανά μήνα επίσης ταυτόχρονα και ότι στην Κέρκυρα απλά είναι «πιο απαιτητικός και μαχητικός ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος». Τέλος, ο κ. Φαρμάκης διαβεβαίωσε το Νομάρχη ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα κατανεμηθεί η πίστωση για ένα ακόμη μήνα σε ολόκληρη τη χώρα και ότι οι τοπικές υπηρεσίες θα ενεργήσουν ταυτόχρονα για την πληρωμή των φαρμακοποιών.

Ο Νομάρχης ζήτησε από τον ΟΠΑΔ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατανομής των πιστώσεων για την εξόφληση των φαρμακοποιών, για να πάψουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις συνέπειες αυτών των καθυστερήσεων με τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων σε ηλικιωμένους ανθρώπους, συχνά με σοβαρά προβλήματα υγείας και χρόνιες παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: