Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ


Με μεγάλη ανταπόκριση από την αλβανική πλευρά, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε η Νομαρχία Κέρκυρας στο Φαληράκι, με θέμα τη «δημιουργία δικτύου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κέρκυρας – Νότιας Αλβανίας», στο πλαίσιο του προγράμματος γειτνίασης των δύο χωρών που χρηματοδοτείται από το INTERREG IIIA.

Στην ημερίδα, παρέστησαν από αλβανικής πλευράς ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Σπύρου Ξέρρας, ο Δήμαρχος Χειμάρας Βασίλης Μπολάνος, ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων των περιοχών Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου, Χειμάρας κ.λ.π.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος τονίζοντας τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών δράσεων που θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενιαίου οικονομικού χώρου στην περιοχή.

Τις εργασίες της ημερίδας διηύθυνε ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης σε συνεργασία με τον διευθυντή Προγραμματισμού της Νομαρχίας Σωτήρη Βλάχο ενώ παρέστη και χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου Κερκυραίων ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζουμπουλίδης. Παρέστησαν ακόμη ο αντινομάρχης Δημήτρης Σουβλάκης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ Νίκος Χονδρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Κώστας Καρβούνης και ο διευθυντής της ΑΝΕΔΚ Σπύρος Βασιλειάδης.

Στελέχη των αναδόχων εταιρειών ΤΟΠΟΣ ΕΠΕ και GNOMON Α.Ε., παρουσίασαν την κοινή δικτυακή πύλη www.corfu-albania.gr που λειτουργεί στην ελληνική και την αλβανική γλώσσα.

Η δικτυακή πύλη ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ Αναπτυξιακών Φορέων, Δημοσίων αρχών και επιχειρήσεων και περιλαμβάνει πληροφορίες, προκειμένου:

* Να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές συνεργασίες των δύο χωρικών ενοτήτων,
* Να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων και
* Να ενθαρρυνθεί η τοπική επιχειρηματικότητα

Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους του τομείς και κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, επικεντρώνεται όμως στους τομείς τουρισμού, παροχής υπηρεσιών, νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών.

Μέσω του νέου Δικτυακού χώρου διευκολύνεται η πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα νέα Χρηματοδοτικά Προγράμματα της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας).

Οφέλη για τους επιχειρηματίες

* Ευκολία αναζήτησης δημόσιων και αναπτυξιακών φορέων των δύο περιοχών.
* Ευκολία αναζήτησης επιχειρήσεων στο Νομό Κέρκυρας και τη Νότια Αλβανία.
* Ευκολία αναζήτησης νομοθεσίας σχετικής με τις εμπορικές συναλλαγές.
* Ευκολία αναζήτησης επιδοτούμενων προγραμμάτων που αφορούν στις δύο γειτονικές περιοχές.
* Πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία κοινωνικού και οικονομικού περιεχομένου που αφορούν στις δύο περιοχές.
* Ενημέρωση για εκθέσεις και εκδηλώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: